Home » Administratie » Ziua Recoltei, sărbătorită la Vaslui

Ziua Recoltei, sărbătorită la Vaslui

de Marian MOCANU

La sfârșitul săptămânii trecute la Vaslui a fost sărbătorită Ziua Recoltei, Din păcate, manifestarea a fost în ton cu agricultura vasluiană, afectată de secetă: foarte puțini vasluieni au vizitat standurile celor câțiva producători prezenți. La parțialul insucces a contribuit, pe lângă vremea ploioasă și amplasarea într-o zonă puțin vizibilă, în parcarea de deasupra Pieței Centrale!

Zilele Recoltei, sărbătorite la acest sfârșit de săptămână la Vaslui, au fost departe de amploarea de altădată. Doar o mână de producători de legume, fructe, caș, flori sau dulciuri au fost prezenți în acest an în standurile puse la dispoziție de Primăria municipiului Vaslui. Chiar dacă produsele proaspete ar fi putut atrage atenția cumpărătorilor, aceștia au fost puțini. Un motiv pentru care vizitatorii nu prea s-au înghesuit la expoziția cu vânzare o constituie slaba mediatizare a evenimentului, dar și faptul că acesta a fost organizat, în premieră, la Piața Centrală din Vaslui. Locația nu a fost prea fericit aleasă, într-un colț din parcarea de deasupra pieței, prea puțin vizibil din stradă, astfel că mulți dintre cei care aveau treabă în apropiere nici măcar nu au aflat de eveniment.

Producătorii prezenți, unii veniți de la distanță, din Prahova ori Bistrița Năsăud, s-au declarat nemulțumiți de vânzare, dar și de organizare. Asta cu atât mai mult cu cât totul a fost făcut parcă în pripă: doar câteva mănunchiuri de stuf marcau ceea ce ar fi trebuit să mustească a sărbătoarea toamnei. E adevărat, nici prețurile produselor nu au ajutat prea mult pentru creșterea vânzărilor. Ardeii, gogoșarii, ceapa, rădăcinoasele și alte legume aveau prețurile și calitatea cam la fel ca în piața aflată la doi pași, în timp ce brânzeturile, preparatele de carne erau, chiar și strugurii ori mustul erau chiar mai scumpe. Atât vizitatorii, cât și comercianții prezenți au făcut o sugestie: anul viitor, pentru ca zilele toamnei să aibă succes, să fie aleasă o altă locație și să fie invitați mai mulți producători.

de Marian MOCANU La sfârșitul săptămânii trecute la Vaslui a fost sărbătorită Ziua Recoltei, Din păcate, manifestarea a fost în ton cu agricultura vasluiană, afectată de secetă: foarte puțini vasluieni au vizitat standurile celor câțiva producători prezenți. La parțialul insucces a contribuit, pe lângă vremea ploioasă și amplasarea într-o zonă puțin vizibilă, în parcarea de deasupra Pieței Centrale! Zilele Recoltei, sărbătorite la acest sfârșit de săptămână la Vaslui, au fost departe de amploarea de altădată. Doar o mână de producători de legume, fructe, caș, flori sau dulciuri au fost prezenți în acest an în standurile puse la dispoziție de Primăria…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: