Google+
Home » Monden » «Dan Diaconescu face scăunele la pușcărie, Borcea muncește la fermă»
Fabrica de instrumente muzicale Hora din Reghin, judetul Mures, marti, 19 august 2008. (Elena Craescu/Adevarul)

«Dan Diaconescu face scăunele la pușcărie, Borcea muncește la fermă»

Fost șef printre deținuți mai bine de zece ani, Miron Cozma povestește, într-un interviu pentru Click!, despre viața fotbaliștilor și a politicienilor de cinci stele, aflați în pușcărie. El e la curent cu tot ce fac Dan Diaconescu, Gică Popescu sau Cristi Borcea. “Am și eu informatorii mei, aflu tot ce mișcă, nu te poți ascunde de mine, te văd”, se laudă el.

Miron Cozma (61 de ani) a stat după gratii un deceniu, în urma mineriadelor, dar și-a câștigat rapid simpatia deținuților, după ce a început să lupte pentru drepturile pușcăriașilor de la Penitenciarul Rahova, unde și-a ispășit și el o parte din pedeapsă. “Am fost și sunt în continuare respectat de deținuți, am construit biserica, sala de mese, m-am ocupat de meniu, ca să primim și noi o mâncare decentă, nu cotoare de pâine sau de salam” povestește liderul minerilor care, deși a fost eliberat de opt ani, continuă să fie la zi cu știrile de după gratii.

Oamenii din fotbal care au serioase probleme cu legea au găsit în Cozma un înger păzitor, el mândrindu-se că le-a asigurat o ședere liniștită  la Rahova: “Nu am stat impasibil și i-am dat fiecăruia o mână de ajutor lui George Copos și lui Mihai Stoica. Ei aveau probleme cu deținuții din cauza caracterului lor dificil. Am aflat că Dan Diaconescu, patronul OTV, este șef la tâmplărie, în locul fostului rapidist George Copos. Stă acolo de dimineață până seara, ca să treacă timpul mai repede, face scăunele, iar duminica merge la biserica pe care eu am construit-o. Nu prea are cu cine să se converseze. Despre Gică Popescu am aflat că trebuie să iasă în curând definitiv, pentru bună purtare”, ne-a mai dezvăluit Cozma.

Acesta susține că lui Cristi Borcea îi merge bine: ”După eliberarea lui Gigi Becali, el a rămas șeful deținuților de la Poarta Albă. Este respectat de toată lumea, inclusiv de conducere și de asistente, pentru că majoritatea timpului îl petrece în spital”, povestește Cosma.

“Cristi Borcea mai are de stat, însă pentru bună purtare poate beneficia de 30 de zile libere. Acum a ieșit în permisie ca să-și vadă fetița și o să mai iasă cu siguranță, când o creștinează. Are și el preocupări, nu stă degeaba. În penitenciar există o fermă de animale, Cristi mai muncește acolo. Seara își vede de cărți, scrie un volum despre familie. Nu știe nimeni că el are grijă din penitenciar de cei 1.500 angajați. A făcut credit, chiar dacă este închis, ca să nu-și lase angajații fără pâine. De salarii se ocupă soția lui, dar și fosta nevastă, cărora le-a trecut averea pe numele lor”, susține ”Luceafărul huilei”.

Dan Diaconescu (47 de ani) se află de aproape 7 luni în Penitenciarul Rahova, unde a ajuns după ce a fost condamnat, în luna martie, la 5 ani și șase luni de închisoare pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Diaconescu le-a cerut acestora 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro,  pentru a nu difuza campanii de presă împotriva lor.

Cristi Borcea (45 de ani)  este închis din martie 2014 în Penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă de 6 ani și patru luni în „Dosarul transferurilor”.  Fostul boss dinamovist ar fi avut grijă să beneficieze de unele avantaje pentru ca traiul în pușcărie să fie mai ușor. Așa că ar fi reușit să-și renoveze celula, cu mochetă, plasmă, aparate de fitness și să aibă oricând acces la telefon.

Medicii i-au verificat inima lui Oprescu

Sorin Oprescu a „scăpat” pentru scurt timp de gratii. Transferat sâmbătă seara la Spitalul Universitar, primarul suspendat al Capitalei a fost supus ieri unei coronarografii.

Această intervenție reprezintă cea mai bună metodă de diagnosticare a bolilor de inimă. Coronarografia se efectuează prin introducerea unui tub foarte subțire numit cateter în artera femurală. Prin acesta sunt introduse sondele și dirijate până la nivelul arterei coronare. Se stabilește astfel ce e grav, cât e de grav și dacă e nevoie de chirurgie cardiacă. Procedura nu necesită anestezie generală, ci doar anestezie locală. Durata investigației coronariene este între 40-60 de minute, ea fiind urmată de o perioadă de ședere la pat între 12-24 de ore.

Arestat pentru 30 de zile sub acuzația de luare de mită, Oprescu s-a plâns în arest că se simte rău. El este diabetic și cardiac, având deja patru stenturi la inimă.

Fost șef printre deținuți mai bine de zece ani, Miron Cozma povestește, într-un interviu pentru Click!, despre viața fotbaliștilor și a politicienilor de cinci stele, aflați în pușcărie. El e la curent cu tot ce fac Dan Diaconescu, Gică Popescu sau Cristi Borcea. “Am și eu informatorii mei, aflu tot ce mișcă, nu te poți ascunde de mine, te văd”, se laudă el. Miron Cozma (61 de ani) a stat după gratii un deceniu, în urma mineriadelor, dar și-a câștigat rapid simpatia deținuților, după ce a început să lupte pentru drepturile pușcăriașilor de la Penitenciarul Rahova, unde și-a ispășit și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: