Home / Invatamant / Mii de elevi învață în clase cu predare simultană

Mii de elevi învață în clase cu predare simultană

de Roxana NĂSTASĂ

Numărul mic al elevilor din învățământul primar și gimnazial din unele zone din mediul rural face ca în fiecare an să existe clase cu predare simultană. Acest lucru înseamnă că elevi de clasa I vor învăța cot la cot cu cei de clasa a II-a, a III-a, sau a IV-a, având același învățător. Anul acesta sunt formate 467 astfel de clase în județ.

Învățământul simultan este tot mai practicat la noi în județ. Întrucât nu există suficienți copii pentru a forma o clasă, în unele locuri din mediul rural fiind abia câte doi, trei elevi, dascălii trebuie să predea simultan la elevi de clase diferite. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, anul acesta sunt nu mai puțin de 467 de astfel de clase, adică mii de elevi care vor învăța în sistem simultan. La ciclul primar funcționează 425 de clase cu învățământ simultan, dintre care doar una în mediul urban, cea de la Rediu-Brodoc, iar la gimnaziu mai sunt 42 de clase. În aceste cazuuri, elevii trebuie să se detașeze de ceea ce le este predat colegilor de alte clase, iar dascălii trebuie să se adapteze și să lucreze diferențiat cu copiii, având fiecare de lucru.

Singurele ore în care copiii învață la aceeași materie sunt cele de dezvoltare a abilităților practice și sportive. În rest, dascălii trebuie să se adapteze astfel încât materia predată să fie asimilată în mod corect de fiecare generație. Ei pot veni și în fața unor clase unde există elevi din patru ani de curs diferiți.

de Roxana NĂSTASĂ Numărul mic al elevilor din învățământul primar și gimnazial din unele zone din mediul rural face ca în fiecare an să existe clase cu predare simultană. Acest lucru înseamnă că elevi de clasa I vor învăța cot la cot cu cei de clasa a II-a, a III-a, sau a IV-a, având același învățător. Anul acesta sunt formate 467 astfel de clase în județ. Învățământul simultan este tot mai practicat la noi în județ. Întrucât nu există suficienți copii pentru a forma o clasă, în unele locuri din mediul rural fiind abia câte doi, trei elevi, dascălii trebuie…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: