Home / Business / Axel Springer preia controlul Business Insider, într-o tranzacție de aproape 450 milioane de dolari

Axel Springer preia controlul Business Insider, într-o tranzacție de aproape 450 milioane de dolari

Compania germană de media Axel Springer a anunțat că va prelua pachetul majoritar de acțiuni al site-ului american Business Insider, în urma unei tranzacții care se ridică la o sumă totală de aproape 450 de milioane de dolari (395 de milioane de euro), potrivit site-ului businessinsider.com. 

Axel Springer deținea deja un pachet minoritar de 9% la site-ul Business Insider, care a fost lansat în 2007 de Henry Blodget, Dwight Merriman și Kevin Ryan. Acum, grupul german a decis să achiziționeze un pachet adițional de 88% din acțiuni, pentru 343 de milioane de dolari.

În urma acestei tranzacții, Axel Springer va deține 97% din acțiunile Business Insider, în timp ce restul de 3% va fi deținut de Jeff Bezos, fondatorul site-ului Amazon și proprietarul publicației americane The Washington Post.

Henry Blodget, cofondator și chief executive officer (CEO) al Business Insider, și Julie Hansen, președinte și chief operating officer (COO) al site-ului, vor rămâne la conducerea acestei platforme online.

Totodată, Ken Lerer, care este cofondator al site-ului american The Huffington Post, se va alătura boardului de conducere al Business Insider.

Preluarea Business Insider, care are sediul central la New York, face parte din strategia Axel Springer de a se extinde la nivel internațional, diversificându-și oferta de produse în limba engleză și dezvoltându-se în zona jurnalismului din zona digitală, potrivit unui comunicat remis de grupul german de media.

Conform sursei citate, site-ul Business Insider are în prezent 76 de milioane de vizitatori unici pe lună, care vor crește audiența internațională, în zona digitală, a Axel Springer la aproximativ 200 de milioane de utilizatori, făcând din această companie germană unul din primii șase publisheri digitali în termeni de audiență, la nivel mondial.

În prezent, Business Insider are 325 de angajați, dintre care aproximativ jumătate sunt jurnaliști.

În afară de prezența pe piața media din SUA, Business Insider atrage și o audiență în creștere la nivel internațional. O versiune germană a site-ului va fi lansată în cel de-al patrulea trimestru al acestui an și va fi operată de finanzen.net, o companie a Axel Springer. De asemenea, sunt în dezvoltare și alte ediții locale ale Business Insider.

Axel Springer va finanța achiziția Business Insider din liniile de credit pe care le are în prezent.

Totodată, tranzacția va fi supusă spre aprobare autorităților privind concurența din țările în care operează Axel Springer și Business Insider.

Grupul german de presă Axel Springer a început de câțiva ani să se orienteze spre sectorul digital și s-a distanțat, puțin câte puțin, de ziarele și revistele sale tipărite, cu excepția notorie a tabloidului Bild și a cotidianului Die Welt. În acest sens, printr-o tranzacție începută în 2013 și finalizată în 2014, Axel Springer a vândut cu 920 de milioane de euro ziarele regionale și revistele sale din Germania către grupul Funke Mediengruppe (fost Waz Mediengruppe).

Totodată, în decembrie 2013, Axel Springer a anunțat că va achiziționa televiziunea de știri germană N24 de la N24 Media GmbH, tranzacția reprezentând prima incursiune a acestei companii în domeniul audiovizualului.

Pe de altă parte, compania Axel Springer a fost interesată să preia de la grupul britanic Pearson ziarul de business Financial Times, care a fost vândut însă, în cele din urmă, celei mai mari companii de media din Japonia, Nikkei, pentru 844 de milioane de lire sterline (1,19 miliarde de euro).

SUrsa: mediafax.ro

Compania germană de media Axel Springer a anunțat că va prelua pachetul majoritar de acțiuni al site-ului american Business Insider, în urma unei tranzacții care se ridică la o sumă totală de aproape 450 de milioane de dolari (395 de milioane de euro), potrivit site-ului businessinsider.com.  Axel Springer deținea deja un pachet minoritar de 9% la site-ul Business Insider, care a fost lansat în 2007 de Henry Blodget, Dwight Merriman și Kevin Ryan. Acum, grupul german a decis să achiziționeze un pachet adițional de 88% din acțiuni, pentru 343 de milioane de dolari. În urma acestei tranzacții, Axel Springer va…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Începând de luni, 17 februarie 2020, demarează execuția drumului strategic

de Dănuț CIOBANU  La începutul săptămânii viitoare pornesc lucrările ...

Descentralizarea fondurilor europene poate scoate județul Vaslui din izolare și sărăcie

de Dănuț CIOBANU  Programul Oparațional Regional a fost descentralizat ...

Servicii în premieră pentru Bârlad, oferite de firma unui tânăr recent întors din Marea Britanie

Un bârlădean s-a întors acasă după 15 ani de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: