Google+
Home » Social » Chestiunea zilei: Cine rupe afișele bisericii?

Chestiunea zilei: Cine rupe afișele bisericii?

de Răzvan CĂLIN

Anunț extrem de important pe ușa de intrare în scara unui bloc din Bârlad. Cineva, pesemne că extrem de contrariat, a scris citeț cu o cariocă pe ușa metalică o întrebare pe cât de simplă pe atât de fără răspuns: ”Cine rupe afișele bisericii?”.

Nu putem decât să bănuim care sunt resorturile ce l-au împins pe respectivul să adreseze întrebarea de o asemenea manieră publică. Probabil că, în buna tradiție încetățenită pe meleagurile noastre, reprezentanții parohiei din zonă tot lipeau ”clasicele” afișe prin care norodul era anunțat să pregătească ”biștarii” că tre’ să vină ”părințelu” să-i mai ”sfințească” oleacă: ba cu Ajunul Crăciunului, ba cu Boboteaza, ba cu Paștele, ba mai nou tre’ să primești popa în casă și cu ”zi întâi de vară” sau ”zi întâî de toamnă”… în fine cu toate anotimpurile. Indiferent de motiv, deznodământul e același: nu-ți iese popa din casă până ce nu-i pui o ”sutică” acolo, cât de mică. Ei, probabil că (iarăși dăm cu presupusul), vreun cetățean, sătul de afișele cu pricina (și, mai ales, sătul să tot sponsorizeze buzunarele ”presfințiților”), a hotărât să le facă dispărute. Și uite așa și-a atras oprobiul vreunui enoriaș mai fanatic care se simte că a cam scris cu năduf întrebarea cu pricina. Așteptăm cu nerăbdare răspunsul la întrebare!

de Răzvan CĂLIN Anunț extrem de important pe ușa de intrare în scara unui bloc din Bârlad. Cineva, pesemne că extrem de contrariat, a scris citeț cu o cariocă pe ușa metalică o întrebare pe cât de simplă pe atât de fără răspuns: ”Cine rupe afișele bisericii?”. Nu putem decât să bănuim care sunt resorturile ce l-au împins pe respectivul să adreseze întrebarea de o asemenea manieră publică. Probabil că, în buna tradiție încetățenită pe meleagurile noastre, reprezentanții parohiei din zonă tot lipeau ”clasicele” afișe prin care norodul era anunțat să pregătească ”biștarii” că tre' să vină ”părințelu” să-i mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

2 comments

  1. Razvan, esti de-a dreptul penibil. Acesta e un fragment insalubru din asa-zisa productie a ta gazetareasca. Dar, Razvan, abia stii sa scrii, adica sa alcatuiesti propozitii. Reguli precare de topica, oralitate descurajant de primitiva. Desigur, tu poti fi si ateu, dar restul e rodul nefast al unei imaginatii parca scapate de sub tratament. Cum iti poti permite sa speculezi pe o intrebare simpla, elementara, a unui locatar care, nesurprinzand niciodata faptasul, scrie practic sa aduca la cunostinta si sa avertizeze ?! Oare acesta sa fie continutul gandirii tale presupus mature ? Sau poate ai copiat articolul de undeva ? In cazul asta ai putea da vina pe altcineva. Si chiar si asa, cum te poti prezenta public cu asemenea abtibild ? Ai compus goluri si ghilimele. Chiar nu ai o jena interioara ? Chiar nu te uiti dupa ce scrii ?!

    • Mai domnule Nicolae, la urma urmei ceea ce scrii dumneata este o deturnare de atentie de la faptele bisericii care incaseaza foarte multi bani la negru fara justificativ, deci fara sa plateasca impozit pe banii incasati. Si nu e normal pentru ca ori ce roman sau societate plateste impozit pe venit GP

%d blogeri au apreciat: