Home / Social / Gurguță – violatorul de octogenare, va depana frumoase amintiri tot dupa gratii

Gurguță – violatorul de octogenare, va depana frumoase amintiri tot dupa gratii

de Marian MOCANU

Arestat pentru că a violat și bătut o bătrână în vârstă de 89 de ani, Ionuț Gurguță, din Solești, ar vrea totuși să fie liber. El a contestat fără succes decizia de arestare preventivă luată de magistrații Judecătoriei Vaslui. Ancheta a durat aproape o jumătate de an, pentru că a fost nevoie de efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se vedea dacă avea descernământ la momentul producerii faptei, violatorul vârstă de 26 de ani având handicap auditiv din naștere.

Tânărul din Solești care a tâlhărit, bătut și violat o vecină care are de aproape patru ori vârsta lui va rămâne în arest preventiv. Individul, în vârstă de 26 de ani, a făcut contestație cu privire la sentința Judecătoriei Vaslui de arestare preventivă a sa pentru 30 de zile, contestație respinsă ieri de judecătorii Tribunalului Vaslui.

Ionuț Gurguță a fost arestat săptămâna trecută pentru comiterea infracțiunii de viol, pentru o faptă petrecută în lun aprilie a acestui an. Atunci, Gurguță a intrat noaptea în casa unei femei din Solești, cu 60 de ani mai bătrâne decât el, cerându-i bani și băutură. Nemulțumit de ceea ce a primit, a luat bătrâna la bătaie, după care a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el. Dimineața, femeia a alertat vecinii, care, la rându-le, au anunțat evenimentul la numărul de urgență 112. Tânărul violator a fost anchetat, însă din pricina că suferă de un handicap auditiv (Gurguță este surdomut) s-a impus efectuarea unei expertize medico legale pshiatrice, necesară pentru a se stabili dacă acesta avea discernământ la momentul producerii faptei. După aproape jumătate de an de la începerea anchetei, a sosit și rezultatul expertizei, care arată că violatorul era în deplinătatea facultăților mintale atunci când și-a bătut joc de o femeie ce poate să-i fie străbunică! Dacă va fi găsit vinovat, Gurguță riscă o pedeapsă cuprinsă între trei și zece ani de închisoare.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: