Home » Social » Gurguță – violatorul de octogenare, va depana frumoase amintiri tot dupa gratii

Gurguță – violatorul de octogenare, va depana frumoase amintiri tot dupa gratii

de Marian MOCANU

Arestat pentru că a violat și bătut o bătrână în vârstă de 89 de ani, Ionuț Gurguță, din Solești, ar vrea totuși să fie liber. El a contestat fără succes decizia de arestare preventivă luată de magistrații Judecătoriei Vaslui. Ancheta a durat aproape o jumătate de an, pentru că a fost nevoie de efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se vedea dacă avea descernământ la momentul producerii faptei, violatorul vârstă de 26 de ani având handicap auditiv din naștere.

Tânărul din Solești care a tâlhărit, bătut și violat o vecină care are de aproape patru ori vârsta lui va rămâne în arest preventiv. Individul, în vârstă de 26 de ani, a făcut contestație cu privire la sentința Judecătoriei Vaslui de arestare preventivă a sa pentru 30 de zile, contestație respinsă ieri de judecătorii Tribunalului Vaslui.

Ionuț Gurguță a fost arestat săptămâna trecută pentru comiterea infracțiunii de viol, pentru o faptă petrecută în lun aprilie a acestui an. Atunci, Gurguță a intrat noaptea în casa unei femei din Solești, cu 60 de ani mai bătrâne decât el, cerându-i bani și băutură. Nemulțumit de ceea ce a primit, a luat bătrâna la bătaie, după care a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el. Dimineața, femeia a alertat vecinii, care, la rându-le, au anunțat evenimentul la numărul de urgență 112. Tânărul violator a fost anchetat, însă din pricina că suferă de un handicap auditiv (Gurguță este surdomut) s-a impus efectuarea unei expertize medico legale pshiatrice, necesară pentru a se stabili dacă acesta avea discernământ la momentul producerii faptei. După aproape jumătate de an de la începerea anchetei, a sosit și rezultatul expertizei, care arată că violatorul era în deplinătatea facultăților mintale atunci când și-a bătut joc de o femeie ce poate să-i fie străbunică! Dacă va fi găsit vinovat, Gurguță riscă o pedeapsă cuprinsă între trei și zece ani de închisoare.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: