Home / National / Pâinea românească, o bombă cu ceas! Cel mai consumat aliment te poate îmbolnăvi

Pâinea românească, o bombă cu ceas! Cel mai consumat aliment te poate îmbolnăvi

Pe lângă faptul că îngrașă, pâinea noastră cea de toate zilele este și foarte nesănătoasă. Pentru că nici un producător din România nu mai respectă rețeta tradițională, iar ingredientele sunt de cea mai proastă calitate, pâinea poate provoca atât cancer de colon, cât și afecțiuni cardiovasculare. 

Din ce în ce mai des iese la iveală faptul că majoritatea produselor alimentare pe care le mâncăm sunt pline de conservanți, E-uri și alte mizerii.

Din păcate, nici măcar pâinea nu a scăpat de toate acestea. Potrivit unui studiu al Asociației pentru Protecția Consumatorului, 96% din sortimentele de pâine de pe piață românească nu mai respectă, de mult, rețeta tradițională de făină, apă, drojdie și sare.

Franzela, unul dintre puținele produse pe care și le mai poate permite orice român, este făcută din făină de slabă calitate, are mult gluten adăugat, conservanți, enzime și zaharuri.

Aditivi alimentari din belșug

Se pare că problemele cele mai mari sunt la pâinea feliată. “Pâinea feliată este un produs care, în cele mai multe situații, nu mai are nimic din gustul și savoarea pâinii tradiționale.

În compoziția ei există ingrediente care au denaturat rețeta acestui produs, cum ar fi: margarina, uleiul de palmier, făina de fasole, făina de soia, fibrele de citrice etc., la care se adaugă aditivi alimentari din belșug”, spune conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Specialiștii le recomandă consumatorilor să mănânce pâine neagră, pâine integrală și pâine graham, realizate numai din cele 4 tipuri de ingrediente – făină neagră/făină integrală/ făină graham, apă, drojdie și sare, deoarece numai așa pot beneficia de substanțe minerale (calciu, fosfor și fier), fibre și vitamine.

Totodată, nu este tocmai indicat să vă încredeți în anumite mențiuni nutriționale și de sănătate, care apar pe ambalajul acestor produse. Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană, consumând în medie circa 97 de kilograme de franzelă pe an.

Sursa: libertatea.ro

Pe lângă faptul că îngrașă, pâinea noastră cea de toate zilele este și foarte nesănătoasă. Pentru că nici un producător din România nu mai respectă rețeta tradițională, iar ingredientele sunt de cea mai proastă calitate, pâinea poate provoca atât cancer de colon, cât și afecțiuni cardiovasculare.  Din ce în ce mai des iese la iveală faptul că majoritatea produselor alimentare pe care le mâncăm sunt pline de conservanți, E-uri și alte mizerii. Din păcate, nici măcar pâinea nu a scăpat de toate acestea. Potrivit unui studiu al Asociației pentru Protecția Consumatorului, 96% din sortimentele de pâine de pe piață românească…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Viticultorii vasluieni au dat lovitura: anul trecut au avut o recolta de 72.697 tone struguri de vin

Viticultorii din judetul Vaslui au avut o recolta buna ...

Salariul minim brut a crescut la 2.230 lei

Începând cu data de 1 ianuarie 2020 salariul de ...

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor fi testate, de marti, iar timp de 4 zile vor suna alternativ, intre orele 10 si 15

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor suna alternativ, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: