Home / Sanatate / Premieră! Analize gratuite la laboratorul spitalului bârlădean

Premieră! Analize gratuite la laboratorul spitalului bârlădean

Mult a fost, puțin mai este! De mâine, laboratorul Spitalului „Elena Beldiman” va efectua analize gratuite pacienților din ambulatoriu. Dacă până acum beneficiau de analize gratuite doar pacienții veniți la Urgențe și cei internați, de la 1 octombrie vor putea să-și facă analizele fără să plătească și ceilalți bârlădeni asigurați.

Pentru a beneficia de aceste analize, vor trebui să se prezinte cu un bilet de trimitere de la medicul de familie, pentru diagnosticarea sau monitorizarea afecțiunilor. Deocamdată, nu se cunosc exact sumele care vor fi alocate lunar laboratorului de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), însă este sigur că pentru luna octombrie laboratorul va primi o sumă mai mică. Pentru investigațiile paraclinice și imagistice efectuate în tot județul, CJAS a primit pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului, în urma rectificării bugetare, puțin peste 900.000 de lei.
Pentru prima dată în istoria sa, laboratorul Spitalului „Elena Beldiman” va funcționa în contract cu CJAS, asta după ce a obținut acreditarea RENAR și au fost depuse la Casă toate documentele necesare finanțării de către aceasta. (Mihaela NICULESCU)

Mult a fost, puțin mai este! De mâine, laboratorul Spitalului „Elena Beldiman” va efectua analize gratuite pacienților din ambulatoriu. Dacă până acum beneficiau de analize gratuite doar pacienții veniți la Urgențe și cei internați, de la 1 octombrie vor putea să-și facă analizele fără să plătească și ceilalți bârlădeni asigurați. Pentru a beneficia de aceste analize, vor trebui să se prezinte cu un bilet de trimitere de la medicul de familie, pentru diagnosticarea sau monitorizarea afecțiunilor. Deocamdată, nu se cunosc exact sumele care vor fi alocate lunar laboratorului de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), însă este sigur…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. Felicitari barladenilor care sau luptat cu autoritatile ,au facut zeci de sesizari si au fortat obtinerea acestei acreditari bizare pentru acest laborator.Era de neinteles cum acelasi laborator ce lucreaza si pentru spital avea acreditare pentru spital si nu si pentru policlinica.De fapt e acelasi laborator cu doua intrari , una din spital si cealalta dinpoliclinica.Sa vrut de fapt desfiintarea efectuarii analizelor cu trimitere si decontate de casa la acest laborator .

x

Check Also

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Crește numărul pacienților diagnosticați cu gripă, în județ

Numărul cazurilor de gripă continuă să crească în județ, ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: