Google+
Home » Invatamant » Se caută un director adjunct pentru Liceul Murgeni!

Se caută un director adjunct pentru Liceul Murgeni!

de Răzvan CĂLIN

Dacă pentru fotoliul de director executiv există deja un candidat (actualul interimar Lucica Cojocaru), nimeni nu se îngrămădește, însă, pentru postul de director adjunct.

Liceul Tehnologic ”Ghenuță Coman” din Murgeni încă nu se poate ”lăuda” că are o echipă managerială completă. După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, în chiar prima zi a noului an școlar, fostul director executiv Lorela Buță și-a dat demisia. Automat, conform uzanțelor, prerogativele au fost preluate de directorul adjunct, în speță profesoara Lucica Cojocaru.De altfel, până în momentul de față, este singurul cadru didactic care și-a manifestat dorința de a ocupa această funcție și pe viitor. Și, din câte se pare, este și agreată de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui. Ceva mai problematic pare a fi, însă, desemnarea unui nou director adjunct. Și asta pentru că, cel puțin până în momentul de față, nici unul dintre cadrele didactice de la acest nu se înghesuie să ocupe acest fotoliu.

”Oricum, în următoarea ședință a Consiliului de Administrație de la nivelul inspectoratului, se va lua o măsură în acest sens. Doamna Cojocaru este singura care și-a manifestat disponibilitatea de a prelua funcția de director prim. Iar acum dumneaei își caută colaboratori, adică pe cineva care să dorească să ocupe funcția de director adjunct al liceului. Însă, practic, oamenii nu prea sunt interesați de această oportunitate. Au fost niște discuții între ei, la nivelul colectivului de cadre didactice de la acest liceu, dar până acum nimeni nu și-a manifestat clar intenția. E posibil ca până la urmă se existe niște propuneri din partea colectivului de la Liceul Murgeni”, ne-a declarat Gabriela Plăcintă, șefa Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Vaslui. Ea ne-a mai spus că în cursul acestei săptămâni (28 septembrie – 4 octombrie) se va întruni CA al ISJ, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi va fi tocmai desemnarea echipei manageriale de la Liceul Murgeni.

Pe 14 septembrie, Lorela Buță și-a dat demisia din funcția de director interimar al Liceului Murgeni, după numai cinci luni de când a fost numită pe această funcție. Ea nu și-a motivat în vreun fel decizia, însă gurile susțin că nu ar mai fost fost în grațiile conducerii ISJ Vaslui. Lucru negat cu vehemență de inspectorul – șef Gabriela Plăcintă.

Lorela Buța a fost numită director al Liceului Murgeni în luna mai a anului curent, la scurt timp după ce profesorul Alexandru Drilea, cel care ocupase această funcție în ultimii șase ani, a decedat în urma unui accident vascular. Până în mai 2015, Lorela Buța a fost director adjunct al acestei instituții de învățământ, funcție pe care a ocupat-o timp de opt ani.

 

 

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: