Home / Invatamant / Simpozionul Național “ROBOTECH”, ediția a IV-a

Simpozionul Național “ROBOTECH”, ediția a IV-a

de Roxana NĂSTASĂ

Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui organizează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean (ISJ) Vaslui, în luna octombrie, Simpozionul Național de Cultură Tehnică în domeniul Studiului Tehnicilor de Automatizare “ROBOTECH”, ajuns la a IV-a ediție. Vor fi prezentate lucrările științifice și metodice ale cadrelor didactice și elevilor care urmează cursuri liceale din domeniile tehnice, rezultatele elevilor la concursuri școlare din domeniul etnic, precum și ofertele educaționale ale liceelor tehnice.

Simpozionul are ca scop promovarea automatizării sistemelor tehnice și nu numai în rândul elevilor precum și a publicului larg prin intermediul prezentării celor mai reprezentative lucrări ale elevilor și cadrelor didactice. Un prilej pentru prezentare și diseminare a informațiilor din domeniile tehnice și tehnologice, cunoașterea preocupărilor și realizărilor cadrelor didactice și elevilor în domeniul tematicii abordate, stimularea creativității elevilor, promovarea ofertei educaționale a liceelor tehnice.

Simpozionul oferă tuturor elevilor și profesorilor ocazia de a-și expune potențialul creativ și inovativ, de a transmite persoanelor cu aceleași pasiuni experiențele personale și, totodată, de a învăța metodic prin exercițiu constant. El se adresează elevilor care studiază sau doresc să urmeze o specializare din aria curriculară Tehnologii și cadrelor didactice care pregătesc elevii în domenii specifice.

Activitățile se desfășoară prin participare indirectă care constă în transmiterea electronică a articolelor, evaluare, premiere și transmitere electronică a rezultatelor. Sunt două secțiuni: “A”, dedicată prezentării rezultatelor participării elevilor la Concursuri școlare în domeniul tehnic. Articolele pot fi realizate de cadre didactice sau de elevi sub îndrumarea cadrelor didactice. Cea de-a doua secșiune, “B”,  are în vedere actualitățile în domeniul specializării în sprijinul învățării permanente. Lucrările științifice trebuie să aibă în vedere: noi abordări interdisciplinare ale tehnicii în societatea cunoașterii; metodici ale predării și evaluării în domeniile tehnice; prezentarea ofertei educaționale în domeniul tehnic a liceelor tehnice.

Toate articolele, de la ambele secțiuni, transmise până la data finalizării înscrierilor, vor fi incluse într-o broșură a simpozionului și cele mai reprezentative articole vor fi premiate.

Înscrierile se vor face până pe 10 octombrie 2015, prin transmiterea fișei de înscriere și a articolului pe adresele de e-mail: dnionascu@yahoo.com sau mariana_bacosca@yahoo.com pentru sectiunea A; ciuleimaria@yahoo.com, pentru secțiunea B. Taxa de participare este de 25 de lei.

de Roxana NĂSTASĂ Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui organizează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean (ISJ) Vaslui, în luna octombrie, Simpozionul Național de Cultură Tehnică în domeniul Studiului Tehnicilor de Automatizare “ROBOTECH”, ajuns la a IV-a ediție. Vor fi prezentate lucrările științifice și metodice ale cadrelor didactice și elevilor care urmează cursuri liceale din domeniile tehnice, rezultatele elevilor la concursuri școlare din domeniul etnic, precum și ofertele educaționale ale liceelor tehnice. Simpozionul are ca scop promovarea automatizării sistemelor tehnice și nu numai în rândul elevilor precum și a publicului larg prin intermediul prezentării celor mai reprezentative lucrări ale elevilor și cadrelor…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: