Home / Invatamant / Sute de copii cu păduchi la școală

Sute de copii cu păduchi la școală

de Roxana NĂSTASĂ

Igiena este un capitol la care unii, mai ales din mediul rural, stau foarte prost. Așa se face că în urma controalelor din școli efectuate la început de an școlar, la nivelul județului au fost despistați sute de copii cu păduchi.

După fiecare vacanță, în școli și grădinițe se efectuează triajul epidemiologic, adică așa-zisele controale privind igiena. De fiecare dată, bilanțul acestei inspecții nu este deloc îmbucurător și arată că ar trebui pus mai mult accentul pe educația igienico-sanitară.

Potrivit reprezentnaților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la începerea anului școlar 2015-2016, cadrele medicale au efectuat triajul epidemiologic în unitățile de învățământ din județ, fiind examinați 71.265 de copii (elevi, preșcolari și antepreșcolari) dintr-un total de 77.898 de copii înscriși în colectivități.

În urma controalelor au fost depistate 232 de cazuri de angină acută, 252 cazuri de copii cu păduchi, 22 de cazuri de micoze și 18 cazuri de alte boli infecțioase (otită, sinuzită, amigdalită), ponderea cea mai mare fiind în mediul rural.

În vederea reducerii cazurilor de pediculoză au fost intensificate acțiunile de deparazitare împreună cu medicii de familie, asistenții comunitari și mediatorii sanitari.

După efectuarea recontrolului,  au rămas în evidență 117 cazuri de pediculoză, acestea înregistrându-se în familii unde există o educație igienico-sanitară deficitară și nu se face o deparazitare totală și eficientă.

de Roxana NĂSTASĂ Igiena este un capitol la care unii, mai ales din mediul rural, stau foarte prost. Așa se face că în urma controalelor din școli efectuate la început de an școlar, la nivelul județului au fost despistați sute de copii cu păduchi. După fiecare vacanță, în școli și grădinițe se efectuează triajul epidemiologic, adică așa-zisele controale privind igiena. De fiecare dată, bilanțul acestei inspecții nu este deloc îmbucurător și arată că ar trebui pus mai mult accentul pe educația igienico-sanitară. Potrivit reprezentnaților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la începerea anului școlar 2015-2016, cadrele medicale au efectuat triajul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

Eforturi ale CPRUVVF Bârlad pentru prevenirea violenței domestice

„Să exmatriculăm violența!”. Sub acest slogan, Centrul de Primire ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: