Home » Justitie » Vehicule cu nereguli descoperite la Albița

Vehicule cu nereguli descoperite la Albița

de Marian MOCANU

Aproape zilnic, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița sunt descoperite vehicule care au acte în neregulă ori șoferi cu permise de conducere false. A fost cazul acestui sfârșit de săptămână, când nu mai puțin de patru conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru astfel de nereguli, unul dintre ei pentru folosirea unui certificat de înmatriculare fals.

Se înmulțesc cazurile în care, la controalele efectuate de polițiștii de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Albița sau în zona de competență, sunt descoperiți șoferi care au actele vehiculelor în neregulă. Într-o doar câteva zile, au fost descoperite nu mai puțin de patru astfel de cazuri, unul dintre ele a unui bărbat care folosea acte false. Este vorba de un moldovean în vârstă de 29 de ani, Victor G., care conducea un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova. Duminică seara, la controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control pentru autovehiculul în cauză, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare. La cercetări, s-a constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Luat la întrebări, Victor G. a declarat că are doar calitatea de șofer al microbuzului și că nu are cunoștință că certificatul prezentat la control este fals sau falsificat. Chiar și așa, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

Polițiștii de frontieră vasluieni au sancționat trei bărbați care se aflau la volanul unor mijloace de transport ale căror inspecții tehnice periodice și asigurări tip Carte Verde erau expirate. Cei care se aventurează pe șosele cu acte în neregulă o fac în general noaptea, în speranța că nu vor fi prinși. Este cazul unui bărbat în vârstă de 34 de ani, cu dublă cetățenie, moldovenească și română, care a fost surprins pe 25 septembrie, în jurul orei 00.30, de polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși. Aceștia l-au oprit la intrarea în municipiul Huși, pentru un control de rutină, în timp ce conducea un autoturism marca Peugeot 206, care însă nu avea asigurare valabilă pe teritoriul României. A doua zi, sâmbătă 26 septembrie, în jurul orei 01.30, Viorel B., în vârstă de 44 ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz cu remorcă, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei la ieșirea din țară. Cinci minute mai târziu, un alt român, Vasile R., în vârstă de 34 de ani, care conducea un microbuz, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, tot pe sensul de ieșire din țară. În toate cele trei cazuri, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că inspecția tehnică periodică, precum și asigurarea tip Carte Verde proprii fiecărui mijloc de transport sunt expirate. Cei trei șoferi, care conduceau vehicule înmatriculate în republica Moldova, au încercat să se scuze cum că ar fi omis să verifice perioada de valabilitate a documentelor prezentate la control. Pe numele celor trei bărbați, polițiștii de frontieră au întocmit lucrări penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România.

de Marian MOCANU Aproape zilnic, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița sunt descoperite vehicule care au acte în neregulă ori șoferi cu permise de conducere false. A fost cazul acestui sfârșit de săptămână, când nu mai puțin de patru conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru astfel de nereguli, unul dintre ei pentru folosirea unui certificat de înmatriculare fals. Se înmulțesc cazurile în care, la controalele efectuate de polițiștii de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Albița sau în zona de competență, sunt descoperiți șoferi care au actele vehiculelor în neregulă. Într-o doar câteva zile, au fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: