Home / Monden / Horia Brenciu nu dă bani la stat, chiar dacă câștigă 13.000 € pe concert

Horia Brenciu nu dă bani la stat, chiar dacă câștigă 13.000 € pe concert

Are conturile doldora și așa vrea să le și păstreze. Firma prin care Horia Brenciu își organizează spectacolele și evenimentele a ajuns să fie dată în judecată pentru neplata unei contribuții către Fondul Cultural Național. Statul își vrea banii, însă Horia susține că taxa e nejustificată.

Este jurat la “X Factor” (Antena 1), are concerte pe bandă rulantă, o familie fericită și mereu câte o glumă bună “în buzunar”. Cine ar fi crezut că Horia Brenciu (43 de ani) ar putea avea și probleme? Carismaticul artist, care deunăzi râdea de zgârcenia colegului Ștefan Bănică, pune și el mare preț pe fiecare bănuț pe care îl câștigă. Firma HB Media Entertainment SRL, prin care Horia Brenciu își desfășoară activitățile muzicale, a ajuns să fie datoare la stat. Sau cel puțin așa susțin reprezentanții Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), instituție subordonată Ministerului Culturii, care finanțează diverse proiecte artistice, dar care și colectează anumite taxe, printre care și contribuția de 1% de la cei care realizează venituri din impresariat artistic. Astfel, AFCN a ajuns să apeleze la judecători pentru a-și recupera banii de la firma artistului. Procesul e pe rolul Judecătoriei Sectorului 3, iar următorul termen va avea loc luna viitoare.

Avocații nu știu încă despre ce sumă e vorba

 Contactați telefonic, reprezentanții AFCN au refuzat să comenteze în vreun fel războiul pe care îl duc cu celebrul artist și nici să dezvăluie suma pe care ar avea-o de recuperat de la Brenciu. În schimb, Horia, prin intermediul avocaților săi, nu s-a eschivat, ba chiar și-a susținut partea de dreptate până în pânzele albe. Cântărețul spune că nu e dator nimănui, pentru că de fapt nu este obligat să plătească acea contribuție la stat. „Litigiul are ca obiect pretenții bănești, constând în neachitarea unei contribuții reprezentând o cotă procentuală din veniturile realizate de noi din așa-zisa activitate de impresariat artistic, pe care se pretinde că o exercităm. HB Media Entertainment SRL contestă calitatea atribuită de reclamanta Fondul Cultural Național, arătând cu probe certe că nu a desfășurat și nu desfășoară activități economice din sfera impresariatului artistic. În cadrul apărărilor formulate în proces, am arătat că realizarea de evenimente artistice și spectacole de către Horia Brenciu, împreună cu membri HB Orchestra, nu constituie activitate de impresariat artistic, în sensul legislației în vigoare”, au declarat, pentru Click!, reprezentanții biroului de avocatură “Seidner, Coman și Fuduli SCA”. Ei au precizat însă că vor respecta hotărârea pe care o vor lua judecătorii la finalul procesului.

Câștigă 13.000 € la un concert

brenciu, horia, datorii, stat, concerte, judecata, avocati

E jurat la “X-Factor”, împreună cu Delia și Ștefan Bănică

Show-ul de excepție pe care-l face pe scenă și performanțele vocale i-au adus lui Horia Brenciu venituri uriașe de-a lungul timpului. De exemplu, anul trecut, din concertele susținute la Romexpo, solistul ar fi avut încasări de aproximativ 800.000 de euro. În plus, dacă îl dorești la o nuntă sau la o petrecere privată, trebuie să scoți din buzunar între 10.000-13.000 de euro. Artistul face bani frumoși și de la TV. Se află deja la al doilea sezon “X Factor” în calitate de jurat și se zvonește că onorariul primit de la Antena 1 ar fi de 50.000 de euro. Weekendul trecut, Horia a umplut Sala Palatului două seri la rând, peste 8.000 de bilete fiind vândute pentru concertul “My Way”.

Daniela Györfi a scăpat de proces după ce și-a achitat taxele

 Și Daniela Györfi (46 de ani) a fost chemată, anul trecut, la tribunal de către reprezentanții Administrației Fondului Cultural Național, pentru că nu și-a plătit contribuțiile prin firma de impresariat deschisă împreună cu soțul ei, George Tal, denumită „Györfi &Tal”. Cântăreața a vrut însă să scape repede de necazuri și a găsit rapid o soluție pentru a se achita de datorie. ”Nu am înșelat statul român! Mi s-a aprobat să achităm eșalonat, în trei rate”, a declarat atunci, pentru Click!, Daniela Györfi, care a avut de achitat circa 8.000 de lei.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Pandora Garden — exprimă bucuria!

Primăvara aceasta, pășește într-un univers plin de prospeţime și ...

TikTok InDa House Festival, primul festival online cu scop caritabil

Global Records organizează primul festival online pe TikTok, InDa ...

Află dacă te afli într-un mediu de lucru sexist?

Nu e întotdeauna evident faptul că ești „sărită” intenționat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: