Google+
Home » Sport » Ovidiu Tonița, un exemplu de dăruire și profesionalism!

Ovidiu Tonița, un exemplu de dăruire și profesionalism!

de Răzvan CĂLIN

Deși în timpul meciului cu Irlanda era accidentat (luxație de deget la mîna stângă),rugbistul bârlădean a strâns din dinți și a reușit să și marcheze. Totuși, parcursul său la Cupa Mondială se oprește aici.

ovidiu_tonita11Deși aflat pe final de carieră, bârlădeanul Ovidiu Tonița continuă să atragă admirația lumii rugbiului mondial. Faptul că duminică seara a reușit să marcheze eseul de onoare pentru echipa României în partida contra Irlandei de la Cupa Mondială i-a adus un plus de aprecieri pozitive. Tonița și-a atras și mai mult simpatia iubitorilor sportului cu balonul oval când s-a aflat că în timpul aceleiași partide s-a accidentat (luxație de deget la mâna stângă) și, în ciuda durerilor, a strâns din dinți și a continuat să joace până la fluierul final. Plus că a și reușit să înscrie un eseu pentru echipa țării noastre. Din păcate, accidentarea suferită îl forțează pe Toniță să își oprească evoluția la Cupa Mondială, el fiind indisponibil până la finele competiției. În aceste condiții, el va fi înlocuit de Vlad Nistor, jucător care evoluează în Franța la echipa U23 a Academiei de Rugby de la Castres Olimpique.

Tonița, poreclit de presa sportivă internațională ”Autobuzul din Carpați”, a debutat pentru România la doar 19 ani, într-un meci cu Maroc, în 2000, în Cupa Europeană a Națiunilor. De atunci, acesta a strâns 72 de selecții pentru România, și a marcat 65 de puncte. De-a lungul carierei, jucătorul cu un gabarit impresionant, 195 cm si 107,5 kg a evoluat la echipe de vârf din prima ligă franceză precum Grenoble, Biarritz, Perpignan, ca în ultimul sezon să joace pentru Aix-en-Provence, cu care a promovat în ProD2, a doua ligă din Hexagon. Totodată, Tonița este al doilea rugbist din lume care a evoluat la cinci ediții consecutive de Cupă Mondială, record care mai este deținut doar de neozeelandezul Brian Lima.

de Răzvan CĂLIN Deși în timpul meciului cu Irlanda era accidentat (luxație de deget la mîna stângă),rugbistul bârlădean a strâns din dinți și a reușit să și marcheze. Totuși, parcursul său la Cupa Mondială se oprește aici. Deși aflat pe final de carieră, bârlădeanul Ovidiu Tonița continuă să atragă admirația lumii rugbiului mondial. Faptul că duminică seara a reușit să marcheze eseul de onoare pentru echipa României în partida contra Irlandei de la Cupa Mondială i-a adus un plus de aprecieri pozitive. Tonița și-a atras și mai mult simpatia iubitorilor sportului cu balonul oval când s-a aflat că în timpul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

2 comments

  1. e praf baietasu

%d blogeri au apreciat: