Google+
Home » Invatamant » “Săptămâna prevenirii criminalității”, în plină desfășurare

“Săptămâna prevenirii criminalității”, în plină desfășurare

de Roxana NĂSTASĂ

Poliția Română desfășoară în aceste zile “Săptămâna prevenirii criminalității”, manifestare aflată la a X-a ediție. Aceasta a debutat luni și are ca scop sensibilizarea populației cu privire la importanța prevenirii criminalității și la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale, dar și sublinierea importanței parteneriatului cu autorități/instituții/ONG-uri și cetățeni.

Acțiunea se desfășoară la nivel național, cuprinzând acțiuni de prevenire la care participă toate Inspectoratele de Poliție Județene, între care și cel din Vaslui. Alături de IPJ, în activitățile de prevenire se vor implica și alte instituții precum Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și diverse ONG-uri.

“Prin colaborarea dintre structurile de analiză și prevenire a criminalității, ordine publică, investigații criminale și poliție rutieră, vizăm sensibilizarea cetățenilor cu privire la importanța prevenirii criminalității, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție și consecințele asociate comiterii de infracțiuni. Devenit deja tradițional, evenimentul a reușit de-a lungul timpului, prin modul de organizare și desfășurare a activităților cu caracter preventiv, să genereze o reacție pozitivă din partea populației în ceea ce privește receptarea mesajelor destinate reducerii riscului de victimizare și de implicare în comiterea de infracțiuni”, se arată într-un comunicat de presă.

Activitățile din cadrul manifestării organizată anual, se vor încheia pe 2 octombrie, zi dedicată importanței siguranței rutiere.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Poliția Română desfășoară în aceste zile “Săptămâna prevenirii criminalității”, manifestare aflată la a X-a ediție. Aceasta a debutat luni și are ca scop sensibilizarea populației cu privire la importanța prevenirii criminalității și la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale, dar și sublinierea importanței parteneriatului cu autorități/instituții/ONG-uri și cetățeni. Acțiunea se desfășoară la nivel național, cuprinzând acțiuni de prevenire la care participă toate Inspectoratele de Poliție Județene, între care și cel din Vaslui. Alături de IPJ, în activitățile de prevenire se vor implica și alte instituții precum Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: