Google+
Home » Sanatate » Trasport gratuit la investigații pentru pacienții imobilizați

Trasport gratuit la investigații pentru pacienții imobilizați

În curând, asigurații imobilizați la pat care vor avea nevoie de investigații paraclinice vor fi transportați la laboratorul de investigații paraclinice și de la laborator la domiciliu, gratuit. Deplasarea se va face cu mijloace de transport sanitar neasistat ale unor firme private. La Bârlad, nicio astfel de firmă nu a încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, dar s-au făcut demersurile necesare.

Pacienții netransportabili trebuie să fie musai asigurați și să aibă recomandare de la medicul de familie sau de la medicul specialist din ambulatoriul de specialitate, aflați în relații cu casele de asigurări de sănătate. Așadar, pacienții aflați în această categorie vor beneficia de transport gratuit ori de câte ori au nevoie de ecografii, analize de sânge sau consultații de specialitate.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate va suporta aceste cheltuieli, în limita fondurilor existente. Acest serviciu este prevăzut în HG 791/2015 privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

În curând, asigurații imobilizați la pat care vor avea nevoie de investigații paraclinice vor fi transportați la laboratorul de investigații paraclinice și de la laborator la domiciliu, gratuit. Deplasarea se va face cu mijloace de transport sanitar neasistat ale unor firme private. La Bârlad, nicio astfel de firmă nu a încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, dar s-au făcut demersurile necesare. Pacienții netransportabili trebuie să fie musai asigurați și să aibă recomandare de la medicul de familie sau de la medicul specialist din ambulatoriul de specialitate, aflați în relații cu casele de asigurări de sănătate. Așadar, pacienții…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: