Home / Social / 25 de asistenți sociali inițiați în domeniul îngrijirii paliative

25 de asistenți sociali inițiați în domeniul îngrijirii paliative

de Roxana NĂSTASĂ

25 de asistenți sociali din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui vor fi instruiți în domeniul îngrijirilor paliative pentru copii și tineri, în mod gratuit, până la finele acestui an. Acest lucru a fost stabilit ieri, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la sediul DGASPC Vaslui, între conducerea instituției vasluiene și un grup de reprezentanți ai Asociației ,,Lumina” din Bacău, respectiv ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

Toate acestea au loc grație proiectului “Îngrijiri paliative. Măsuri integrate pentru incluziunea socială”, care se desfășoară la nivelul a trei județe din regiunea Moldova (Bacău, Vaslui și Neamț), cu perspectiva înființării a două centre de îngrijiri paliative în municipiile Vaslui și Piatra Neamț, respectiv extinderea celui de la Bacău.

Pe principiul că toate persoanele diagnosticate cu o boală incurabilă trebuie să beneficieze în mod gratuit de o îngrijire holistică (suport medical, social, psiho-emoțional, spiritual și religios) atunci când tratamentul curativ nu mai este eficient și prognosticul este limitat, iar familiile acestora să beneficieze de suport și consiliere pentru a face față bolii, Asociația “Lumina” acordă servicii de îngrijiri paliative la domiciliu pentru persoanele cu boli incurabile (cancer, leucemie, limfoame) și promovează serviciile la nivel regional prin programe de educație și informare.

”Dorim să mulțumim celor două instituții care au participat astăzi la discuțiile cu scopul de a veni în întâmpinarea unei probleme deja identificate la nivelul județului nostru, respectiv lipsa unui centru de îngrijiri paliative. Am primit cu interes și deschidere propunerea de a forma 25 de asistenți sociali din cadrul Direcției în sfera îngrijirilor paliative  pentru copii și tineri și intenționăm ca, pe viitor, prin intermediul tehnicilor dobândite prin acest curs, să putem răspunde mult mai eficient la solicitările persoanelor cu astfel de nevoi”, ne-a  declarat Ionel Armeanu-Ștefănică, directorul general al DGASPC Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ 25 de asistenți sociali din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui vor fi instruiți în domeniul îngrijirilor paliative pentru copii și tineri, în mod gratuit, până la finele acestui an. Acest lucru a fost stabilit ieri, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la sediul DGASPC Vaslui, între conducerea instituției vasluiene și un grup de reprezentanți ai Asociației ,,Lumina” din Bacău, respectiv ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău. Toate acestea au loc grație proiectului “Îngrijiri paliative. Măsuri integrate pentru incluziunea socială”, care se desfășoară la nivelul a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la ...

Pensionarii vasluieni așteaptă cu nerăbdare majorarea pensiilor

Potrivit datelor primite de Casa ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: