Google+
Home » Invatamant » Elevii vor avea reprezentant în Consiliul de Administrație al școlii

Elevii vor avea reprezentant în Consiliul de Administrație al școlii

de Roxana NĂSTASĂ

Din acest an școlar elevii vor avea un reprezentant cu drept de vot în Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ preuniversitar. Regulile pentru alegerea efectivă a reprezentantului elevilor au fost stabilite de Ministerul Educației si Cercetării Știintifice.

De pe 15 octombrie, un reprezentant al elevilor de la fiecare școală va face parte din Consiliul de Administrație a unității de învățământ. Acesta va fi desemnat prin vot direct și secret exprimat de colegii săi. În cazul școlilor gimnaziale, reprezentantul elevilor va avea doar statutul de observator, pe când în cazul liceelor, elevul votat trebuie să aibă vârsta de 18 ani și va ocupa un loc din cota repartizată părinților în Consiliu. Pentru desfășurarea alegerilor, directorii și cadrele didactice au obligația să asigure suportul logistic. La Vaslui, elevii au început deja să-și depună candidatura.
“La noi la liceu s-au demarat deja procedurile de alegere a unui reprezentant al elevilor pentru Consiliul de Administrație, iar elevii se înscriu deja. Oricum, mai au destul timp până pe 15 octombrie. Ca hotărâre, o consider bună. Prezența unui reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrație este un lucru bun. Elevii pot avea și ei păreri despre anumite lucruri care se întâmplă și așa și le pot exprima”, ne-a declarat Cătălin Ignat, directorul Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Directorii sunt obligați, potrivit Ordonanței nr. 4621/2015, să îi convoace la fiecare ședință de CA pe elevii cu drept de vot. În cazul celor minori, directorii au obligația de a-i convoca numai la ședințele în care se dezbat problematici privind elevii.

de Roxana NĂSTASĂ Din acest an școlar elevii vor avea un reprezentant cu drept de vot în Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ preuniversitar. Regulile pentru alegerea efectivă a reprezentantului elevilor au fost stabilite de Ministerul Educației si Cercetării Știintifice. De pe 15 octombrie, un reprezentant al elevilor de la fiecare școală va face parte din Consiliul de Administrație a unității de învățământ. Acesta va fi desemnat prin vot direct și secret exprimat de colegii săi. În cazul școlilor gimnaziale, reprezentantul elevilor va avea doar statutul de observator, pe când în cazul liceelor, elevul votat trebuie să aibă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: