Google+
Home » Invatamant » Liceenii, de vorbă cu polițiștii despre droguri și traficul de ființe umane

Liceenii, de vorbă cu polițiștii despre droguri și traficul de ființe umane

de Roxana NĂSTASĂ

În cadrul evenimentului național „Săptămâna prevenirii criminalității”, ieri, polițiștii vasluieni au avut ca tematică prevenirea criminalității organizate. În acest context, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui și Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din orașul Negrești. Au fost organizate întâlniri și între polițiști de la structurile de ordine publică și elevi de la unități de învățământ atât din mediul urban, cât și rural.

Subiectele abordate au fost variate de la prevenirea consumului de droguri, la prevenirea traficului de ființe umane și siguranța pe internet. La activitatea de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” a participat și un specialist de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, care le-a prezentat elevilor aspecte legate de munca sa, aceea de a acorda asistență psihologică consumatorilor de droguri, precizându-le că această instituție vine în sprijinul consumatorilor dar și celor care vor să se informeze cu privire la riscurile consumului de droguri, alcool, tutun.

Elevii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” au aflat mai multe despre capcanele traficului de ființe umane. Elevii participanți la întâlnire au dorit să știe cine riscă să fie victimă a traficului de ființe umane și ce trebuie să facă pentru a se proteja. De asemenea, ei au fost curioși să afle cum reușesc victimele traficului de ființe umane să scape din aceste rețele de traficanți și cum reușesc să-și continue viața după ce au suferit acele traume. Modalitatea prin care polițiștii intervin pentru prinderea traficanților a fost un alt subiect ce i-a interesat pe liceeni.

Acțiunea continuă și astăzi, polițiștii abordând problematica siguranței în traficul rutier.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ În cadrul evenimentului național „Săptămâna prevenirii criminalității”, ieri, polițiștii vasluieni au avut ca tematică prevenirea criminalității organizate. În acest context, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui și Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din orașul Negrești. Au fost organizate întâlniri și între polițiști de la structurile de ordine publică și elevi de la unități de învățământ atât din mediul urban, cât și rural. Subiectele abordate au fost variate de la prevenirea consumului de droguri, la prevenirea traficului de ființe umane și siguranța pe internet. La…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: