Home / Politic / Alina Gorghiu și Vasile Blaga, întâlnire cu oamenii de afaceri bârlădeni!

Alina Gorghiu și Vasile Blaga, întâlnire cu oamenii de afaceri bârlădeni!

de Răzvan CĂLIN

Cei doi co-președinți ai PNL au zăbovit al Bârlad vreme de circa două ore.

În periplul lor prin județul Vaslui, Alina Gorghiu și Vasile Blaga au poposit vineri, 2 octombrie, și la Bârlad. Aici au zăbovit preț de aproximativ două ore la un restaurant din localitate acolo unde a a fost organizată o întâlnire cu mediul de afaceri bârlădean. Au participat circa 70 de oameni de afaceri și întreprinzători din Bârlad, care au avut ocazia să pună întrebări celor doi co-președinți ai PNL, discuțiile axându-se în principal pe revigorarea economiei județului și susținerea mediului de afaceri local.
”Am constatat cu regret că și în această zonă, ca de altfel în mai toată Moldova, actuala guvernare PSD a făcut în așa fel încât, sub o formă sau alta, a tăiat orice investiție. Iar efectele se vor vedea în timp. Din păcate, unul dintre efecte va fi scăderea dinamicii mediului de afaceri local. Mai mult decât atât, este singura zonă din țară unde nu s-a construit nici un kilometru de autostradă. Iar lipsa infrastructurii te condamnă la izolare și subdezvoltare. Nu poți dezvolta mediul de afaceri dacă nu ai o infrastructură bine pusă la punct. Iar de aici derivă un lanț întreg de probleme: sărăcie, nivel crescut al șomajului, economie subdezvoltată etc. De când am ajuns aici în județ, mulți din cei cu care am stat de vorbă au spus un singur lucru: ”Sărăcie! Aici e multă sărăcie”! Or, aceasta este urmarea, efectul problemelor enumerate mai înainte. Prin urmare, trebuie să spunem clar: nu mai avem nevoie de un electorat asistat social, ci de un mediu de afaceri puternic”, a spus Alina Gorghiu.
Mai mulți întreprinzători privați din Bârlad au adresat întrebări celor doi ”capi” ai PNL, cele mai multe fiind axate pe identificarea unor soluții viabile pentru o susținere reală a mediului de afaceri de către statul român: reducerea fiscalității și a birocrației excesive, crearea unei infrastructuri moderne în zonă (lucru esențial pentru dezvoltarea economiei locale), susținerea reală a mediului privat de afaceri printr-o politică guvernamentală pliată pe nevoile și realitățile din acest domeniu esențial pentru comunitate etc.
De la Bârlad, delegația liberală a plecat la Huși, acolo unde a avut programate întâlniri similare, precum și vizite la unii agenți economici din orașul dintre vii.

de Răzvan CĂLIN Cei doi co-președinți ai PNL au zăbovit al Bârlad vreme de circa două ore. În periplul lor prin județul Vaslui, Alina Gorghiu și Vasile Blaga au poposit vineri, 2 octombrie, și la Bârlad. Aici au zăbovit preț de aproximativ două ore la un restaurant din localitate acolo unde a a fost organizată o întâlnire cu mediul de afaceri bârlădean. Au participat circa 70 de oameni de afaceri și întreprinzători din Bârlad, care au avut ocazia să pună întrebări celor doi co-președinți ai PNL, discuțiile axându-se în principal pe revigorarea economiei județului și susținerea mediului de afaceri local.…

Review Overview

About Razvan Calin

One comment

  1. S-o fi intalnit cu afaceristul Bogdan Tulpan ? Poate Pricop ? Ori poate cei din clanul Diaconu ?

x

Check Also

Liberalul Adrian Todireasa a scăpat cu avertisment, deocamdată

Biroul Politic Local al organizației ...

Ce spun politicienii vasluieni despre căderea guvernului

de Simona MIHĂILĂ Rezultatul moțiunii ...

Consilierul Adrian Todireasa, exclus din PNL?

În această seară, la Bârlad, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: