Home / Invatamant / 45 de ani de emoții și un singur nume: Școala “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad

45 de ani de emoții și un singur nume: Școala “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad

de Simona MIHAILA

Pentru sute de elevi și zeci de dascăli, ziua de sâmbătă, 3 octombrie, a vibrat de emoție, de bucurie și de căldură. Școala gimnazială “Episcop Iacov Antonovici”, cunoscută tuturor drept Școala generală nr. 8 Bârlad, a îndrăznit, pentru prima dată după 45 de ani de la înființare, să iasă de sub cortina admirabilei modestii în dosul căreia s-a “autoexilat” și să-și serbeze drumul luminos și rodnic pe care și l-a croit în peisajul învățământului bârlădean.

Foaierul și sala Teatrului “Victor Ion Popa”, care au găzduit evenimentul, au devenit, preț de câteva ore, loc de dragi aduceri aminte, de emoționante îmbrățișări și de neașteptate revederi.
Organizarea impecabilă, atmosfera distinsă, grija și considerația acordate fiecărui invitat în parte, indiferent că a fost vorba de simpli foști elevi sau de nume sonore, iată elementele care au dat strălucire sărbătorii de sâmbătă.
Printre oaspeții care au onorat acest eveniment, minuțios pregătit de profesorul Georgel Bradu, directorul Școlii “Ep. Iacov Antonovici”, și de colectivul de cadre didactice al școlii, s-au numărat: Gelu Bichineț – directorul Bibliotecii Județene Vaslui, profesorii Gheorghe Cârjă și Mihaela Cososchi, foști inspectori generali la Învățământ, Anda Ștefănică, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean de Învățământ (ISJ) Vaslui, foști si actuali directori ai școlii, Dorin Apostu, viceprimarul Bârladului, Ionel Ștefănică Armeanu, directorul Direcției Județene de Protecție a Copilului, scriitorul Gruia Novac, profesorul Vasile Cîrcotă etc.
Au fost rememorate amintiri și rostite urări de către toți aceștia, dar și de alții care și-au intersectat parcursul profesional cu Școala nr. 8. Căldura vorbelor și emoția din glasuri au transformat momentul dedicat discursurilor într-o reconfortantă șezătoare în care s-au trezit captați până și cei străini de spiritul Școlii nr. 8.
Două momente speciale au contribuit substanțial la succesul evenimentului: expoziția de lucrări de grafică, pictură și fotografie realizate de elevi sub coordonarea profesorului de educație plastică Valentin Stoian, dar și spectacolul artistic derulat sub inconfundabila baghetă a profesorului Corneliu Constantin Pleșu.
Celebarea celor 45 de existență a Școlii Gimnaziale “Ep. Iacov Antonovici” va rămâne în memoria celor care au fost prezenți și ca momentul lansării primei monografii a școlii. O lucrare monumentală și ambițioasă, realizată de directorul Georgel Bradu, în urma unei munci titanice.

de Simona MIHAILA Pentru sute de elevi și zeci de dascăli, ziua de sâmbătă, 3 octombrie, a vibrat de emoție, de bucurie și de căldură. Școala gimnazială "Episcop Iacov Antonovici", cunoscută tuturor drept Școala generală nr. 8 Bârlad, a îndrăznit, pentru prima dată după 45 de ani de la înființare, să iasă de sub cortina admirabilei modestii în dosul căreia s-a "autoexilat" și să-și serbeze drumul luminos și rodnic pe care și l-a croit în peisajul învățământului bârlădean. Foaierul și sala Teatrului "Victor Ion Popa", care au găzduit evenimentul, au devenit, preț de câteva ore, loc de dragi aduceri aminte,…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: