Home / Sanatate / Asistenții medicali care vor bani mai mulți, așteptați la examen

Asistenții medicali care vor bani mai mulți, așteptați la examen

de Roxana NĂSTASĂ

Asistenții medicali care au minimum cinci ani vechime în muncă vor susține examenul pentru obținerea gradului principal. Promovarea le asigura la salariu un plus de aproximativ 200 de lei lunar. Înscrierile încep astăzi și se vor încheia pe 22 octombrie.

Astăzi încep înscrierile pentru examenul de grad principal pentru asistenți medicali, la care sunt așteptați cei cu peste cinci ani vechime în meserie și care vor să obțină bani în plus la salariu. Examenul este organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) Filiala Vaslui și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și se desfășoară în două etape. Prima este de verificare a dosarelor de înscriere, etapă eliminatorie, urmat de test grilă de verificare a cunoștințelor. Pentru a promova examenul, candidații trebuie să obțină la testul grilă cel puțin 70 de puncte, adică nota 7.

Tematica și bibliografia pentru examen sunt elaborate pe specialități, de către reprezentanții Ministerului Sănătății și ai OAMGMAMR, fiind publicate cu 60 de zile înainte de începerea examenului.

Înscrierile pentru susținerea examenului de grad pentru asistenții medicali vor avea loc în perioada 5-22 octombrie, iar pe 29 și 30 octombrie vor avea loc examenele scrise. Mai exact, pe 29 octombrie va avea loc examenul pentru asistenții medicali generaliști, iar pe 30 pentru asistenții de farmacii, asistenții medicali de laborator, balneofiziokinetoterapie, radiologie și nu numai. Contestațiile se depun în perioada 30-31 octombrie, iar afișarea rezultatelor finale va fi făcută pe 2 noiembrie.

La examenul de grad principal se pot înscrie candidații care îndeplinesc, până la data înscrierii la examen, cel puțin cinci ani vechime în specialitatea înscrisă pe diplomă. La calculul vechimii nu se ia în considerare perioada de concediu pentru îngrijirea copilului.

de Roxana NĂSTASĂ Asistenții medicali care au minimum cinci ani vechime în muncă vor susține examenul pentru obținerea gradului principal. Promovarea le asigura la salariu un plus de aproximativ 200 de lei lunar. Înscrierile încep astăzi și se vor încheia pe 22 octombrie. Astăzi încep înscrierile pentru examenul de grad principal pentru asistenți medicali, la care sunt așteptați cei cu peste cinci ani vechime în meserie și care vor să obțină bani în plus la salariu. Examenul este organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) Filiala Vaslui și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. minunat! barladul are confectionere, asistente, irb-isti si niste bugetari pilosi. sa traim bine!

x

Check Also

Comisiile medicale au redus serios numărul pensionarilor de boală

Județul Vaslui mai are în ...

Copil de un an, din Vaslui, salvat de la moarte de un echipaj TIM după ce se înecase cu o grisină

Un copil de un an, ...

DSP a amendat cu 6.000 de lei cabinetul stomatologic al Spitalului „Elena Beldiman”

Inconștiență și lipsă de responsabilitate! ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: