Home / Justitie / Cultivatori de droguri și traficanți de carne vie!

Cultivatori de droguri și traficanți de carne vie!

Răzvan CĂLIN

Polițiștii de la Crimă Organizată Vaslui au reușit să destructureze o rețea infracțională ai cărei capi sunt doi tineri din comuna Vinderei. Este vorba despre Tudor Bâgu, în vârstă de 23 de ani, din satul Valea Lungă și Petrică Crăciun, de 33 de ani, din Docăneasa (Vinderei). Cei doi au fost săltați de la domiciliul lor duminică dimineață de agenții DIICOT și mascați, dupa ce au descoperit acasă la Crăciun și o cultură de cannabis. Cei doi sunt acuzați de trafic droguri de mare risc și trafic de minori.

Duminică, 4 octombrie, la primele ore ale dimineții, echipe formate din agenți ai DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au descins la domiciliile celor doi suspecți, în baza unor mandate de percheziție și de aducere semnate de judecători. Acțiunea oamenilor legii a fost încununată de succes pentru că la domiciliul lui Crăciun au descoperit că acesta își organizase o veritabilă microfermă de culturi de cannabis. Mai pe românește, Crăciun, cu ajutorul lui Bâgu, înființase în curtea casei sale o cultură de cannabis în toată regula. Oamenii legii au informații că Bâgu este cel care ar fi procurat semințele de cannabis pe care cei doi le-au plantat în primăvara acestui an în curtea lui Crăciun.

În momentul în care forțele de poliție au descins la fața locului, au ”recoltat” aproape 15 plante de cannabis în stare naturală. Cei doi intenționau să ”prelucreze” recolta așa cum trebuie, adică să fie puse la uscat și ulterior tocate și scoase la vânzare. Din păcate pentru ei, oamenii legii au aflat și au intervenit la timp, reușind să le dejoace planurile.

Mai mult, polițiștii îl acuză pe Bâgu și de comiterea infracțiunii de trafic de minori și chiar proxenetism pentru că ar fi obligat o minoră în vârstă de 16 ani să se prostitueze. Totul s-ar fi petrecut începând cu luna iulie a anului curent și până n prezent, timp în care tânărul a obligat-o pe minoră să întrețină raporturi sexuale contra cost cu diferiți indivizi. Bineînțeles, cea mai mare parte din sumele încasate intrau în buzunarul tânărului, care astfel juca tradiționalul rol al ”peștelui”.

Despre tufele de cannabis din ograda: “Le las că mai țin dos. Așa nu se mai uită toți în curtea mea!”

Culmea este că în comună, cei doi tineri erau văzuți ca niște oameni la locul lor. Sau cel puțin nimeni nu îi bănuia că ar fi capabili să conceapă o asemenea rețea infracțională.cannabis_Vinderei

Crăciun locuia singur, părinții săi sunt decedați de câțiva ani și mai toată lumea îl știa drept un individ mai retras. Tufele de cannabis erau plantate prin diferite colțuri ale curții, fără însă ca vecinii să realizeze despre ce fel de plante este vorba. La un moment dat, unul dintre vecini l-a apostrofat pe Crăciun întrebându-l de ce anume nu taie tufele ce crescuseră foarte înalte în apropierea gardului de la stradă. Iar acesta le-a replicat senin: ”Păi, le las așa că mai țin dos, că și așa gardul e de plasă. Așa nu se mai uită toți în curtea mea!”. Deh, avea și omul nevoie de intimitate și doar tufele de cannabis l-au putut salva de ochii iscoditori ai vecinilor clevetitori!

Cât despre Bâgu, acesta provine dintr-o familie de oameni așezați, gospodari, bine văzuți în comună. Mama sa este bibliotecară la Biblioteca ”Gheorghe Arion” din comuna Vinderei, iar tatăl său este conductor (”naș”) la CFR Călători. La fel, consătenii îl considerau un tânăr la locul lui, care nu manifestase niciodată veleități de infractor sau de individ turbulent. Dar, probabil că mirajul banilor mulți, făcuți repede și fără prea multă muncă, i-a ”îmbrobodit” pe cei doi tineri, care au sperat că nimeni nu-i va dibui. După cum se vede, s-au înșelat amarnic. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

Răzvan CĂLIN Polițiștii de la Crimă Organizată Vaslui au reușit să destructureze o rețea infracțională ai cărei capi sunt doi tineri din comuna Vinderei. Este vorba despre Tudor Bâgu, în vârstă de 23 de ani, din satul Valea Lungă și Petrică Crăciun, de 33 de ani, din Docăneasa (Vinderei). Cei doi au fost săltați de la domiciliul lor duminică dimineață de agenții DIICOT și mascați, dupa ce au descoperit acasă la Crăciun și o cultură de cannabis. Cei doi sunt acuzați de trafic droguri de mare risc și trafic de minori. Duminică, 4 octombrie, la primele ore ale dimineții, echipe…

Review Overview

About Razvan Calin

One comment

  1. Niste râsuri , 2 sclavi !!!

x

Check Also

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: