Google+
Home » Administratie » Preturi modice pentru cele mai cautate proceduri medicale – Bârlădenii vor putea înota și iarna

Preturi modice pentru cele mai cautate proceduri medicale – Bârlădenii vor putea înota și iarna

Centru Revitalizare - piscinade Mihaela NICULESCU

Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir Bârlad își va deschide porțile peste câteva zile. Deși serviciile nu vor fi decontate deocamdată de CJAS, tarifele pentru cele mai importante servicii – electroterapie, kinetoterapie si alte proceduri medicale de mare căutare – sunt modice.

Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir, aflat în subordinea Direcției Administrației Piețelor Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC), nu va funcționa, cel puțin în acest an, în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Finanțarea prin CJAS va putea veni de la anul numai cu o condiție: să angajeze un medic specialist în recuperare medicală cu normă întreagă. Deși s-au făcut anunțuri pentru angajarea uni astfel de medic, nici unul nu și-a manifestat dorința de a veni la Bârlad.
Centrul va funcționa, pentru început, doar cu un medic specialist în recuperare medicală, dr. Oana Balbuzan, în baza unui contract de colaborare. Alături de aceasta, Centrul va fi deservit de șapte angajați – un administrator, trei asistenți de kinetoterapie, o instructoare de înot, două persoane pentru întreținere și curățenie și un registrator.
Centru Revitalizare - magnetoterapieBârlădenii vor putea beneficia de proceduri medicale precum masaj, electroterapie și kinetoterapie, numai pe bază de recomandare medicală. Chiar dacă, deocamdată, nu există finanțare de la CJAS, tarifele procedurilor sunt destul de accesibile. Astfel, o ședință de electroterapie costă 3 lei, iar una de kinetoterapie 8 lei. Există și un set de patru proceduri pentru zece zile, care costă 120 de lei.
Centrul de Revitalizare și Loisir va veni și în sprijinul copiilor și adulților care vor să practice înotul, în condiții optime și îndrumați de o instructoare. Pentru trei ore de înot sau relaxare la piscină, adulții trebuie să plătească 15 lei iar copiii cu vârste între 3 și 12 ani, doar 10 lei.
Încheierea unui contract cu CJAS, pe viitor, va determina o scădere a tarifelor, ceea ce ar putea duce la o creștere a numărului de beneficiari și la a eficientizarea Centrului.

Deși, inițial, data inaugurării fusese stabilită pentru 1 octombrie, nu a putut fi respectată, din cauza angajărilor de personal care s-au făcut mai târziu. În acest moment se așteaptă obținerea autorizațiilor de funcționare, inclusiv cea de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

de Mihaela NICULESCU Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir Bârlad își va deschide porțile peste câteva zile. Deși serviciile nu vor fi decontate deocamdată de CJAS, tarifele pentru cele mai importante servicii - electroterapie, kinetoterapie si alte proceduri medicale de mare căutare - sunt modice. Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir, aflat în subordinea Direcției Administrației Piețelor Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC), nu va funcționa, cel puțin în acest an, în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Finanțarea prin CJAS va putea veni de la anul numai cu o condiție: să angajeze un medic specialist în recuperare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: