Home / Social / Săptămâna mondială a spațiului cosmic, sărbătorită și la Bârlad!

Săptămâna mondială a spațiului cosmic, sărbătorită și la Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Activitățile dedicate acestui eveniment vor fi organizate de Asociația Astronomică ”Sirius”.

În intervalul 4 – 10 octombrie în întreaga lume se sărbătorește Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, eveniment care va fi marcat așa cum se cuvine și la Bârlad. Cei care se vor ocupa la nivelul Bârlad de activitățile dedicate acestei sărbători sunt Asociația Astronomică ”Sirius” în parteneriat cu Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad, Școala Gimnazială nr.1 Zorleni și Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad.
”În această perioadă, în toate aceste instituții de învățământ se vor derula diverse activități de prezentare și popularizare a acestui eveniment internațional, în care vom arăta ce anume exact se sărbătorește și ce semnificație și importanță au avut descoperirile spațiale pentru dezvoltarea societății umane. Vom derula simpozioane, colocvii, mese rotunde, ba chiar și o prezentare de poezie pe teme de astronomie. Nu vor lipsi, bineînțeles, sesiunile de observații vizuale, fotografice și telescopice a corpurilor cerești”, ne-a declarat Ioan Adam, președintele Asociației ”Sirius” Bârlad.

 

de Răzvan CĂLIN Activitățile dedicate acestui eveniment vor fi organizate de Asociația Astronomică ”Sirius”. În intervalul 4 – 10 octombrie în întreaga lume se sărbătorește Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, eveniment care va fi marcat așa cum se cuvine și la Bârlad. Cei care se vor ocupa la nivelul Bârlad de activitățile dedicate acestei sărbători sunt Asociația Astronomică ”Sirius” în parteneriat cu Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad, Școala Gimnazială nr.1 Zorleni și Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad. ”În această perioadă, în toate aceste instituții de învățământ se vor derula diverse activități de prezentare și popularizare a acestui eveniment internațional,…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: