Google+
Home » Social » Dezamagire la Muzeul „Vasile Pârvan” Barlad – Expoziție – manifest si doar o mana de oameni dornici sa o vada

Dezamagire la Muzeul „Vasile Pârvan” Barlad – Expoziție – manifest si doar o mana de oameni dornici sa o vada

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad și-a invitat duminică, 4 octombrie, publicul la o nouă activitate culturală. Propunerea a fost o expoziție de pictură și gravură intitulată „Registre tradiționale”, autori fiind Zuzu Caratănase (gravură) și Cozmin Movilă (pictură).

Expoziția vernisată la sfârșitul săptămânii trecute, nu a avut parte, din pacate decat de un numar extrem de mic de vizitatori, în ciuda faptului că a cuprins unele dintre cele mai frumoase și valoroase lucrări expuse vreodată la muzeu de tineri artiști plastici. Zuzu Caratănase și Cozmin Movilă au fost încântați să expună pentru publicul din Bârlad și mai ales într-un muzeu pe care îl consideră efectiv de talie europeană.Expozitie muzeu 2
„Expoziția <<Registre tradiționale>> are un caracter manifest și este menită să cultive arta tradițională. Acest lucru încerc să-l transmit și studenților mei de la Universitatea Națională de Arte din București, unde predau gravură. Observ că, după o perioadă, studenților le lipsește motivația și, pe parcursul anilor, încep să se descurajeze tot mai mult. Eu cred, însă, că cei care cred în arta adevărată vor răzbate. Trăim o perioadă în care artiștii plastici creează tot mai multe instalații, tot felul de obiecte, video, performance-uri, artă digitală, etc. Le este mai greu să lucreze de mână, artă tradițională. Doresc să devină consacrați prea repede, sărind niște pași importanți. Arta tradițională, fie că e pictură sau gravură, este cea adevărată și de aceea militez pentru conservarea și promovarea ei”, ne-a declarat Zuzu Caratănase.
Alături de acesta a fost prezent pe simeze și artistul plastic Cozmin Movilă, care, de altfel, a mai expus la Bârlad, cu ani în urmă, la Galeriile de Arta „N. N. Tonitza”.
„Mesajul expoziției este pictura tradițională, convenționalismul din toate punctele de vedere. Ca simbolistică, subiect, mod de tratare. Am abordat aici subiecte clasice ale picturii, dar registrul în care mă manifest este unul modern, o continuare a impresionismului interbelic, venind pe filiera școlii Ciucurencu”, a explicat Cozmin Movilă.
Expoziția – manifest a celor doi artiști bucureșteni, doctori în arte vizuale, va fi deschisă pe tot parcursul lunii octombrie. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

One comment

  1. nici nu se putea ca publicul sa fie numeros…daca vrei sa vizitezi muzeul sau planetariul sau orice alt obiectiv in afara evenimentelor planificate de ei esti tratat cu nesimtire…asa ca degeaba au postere, invitatii ori evenimente organizate, noi ca cetateni „n-avem cu cine”, nu ei ca organizatori ori administratori…

%d blogeri au apreciat: