Home / Social / Mihai Trăistariu vine la Vaslui – Cel mai vechi festival de muzică ușoară pentru copii din România se pregătește de start

Mihai Trăistariu vine la Vaslui – Cel mai vechi festival de muzică ușoară pentru copii din România se pregătește de start

de Roxana NĂSTASĂ

Nu mai e mult și Casa de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui va fi din nou gazda celui mai vechi festival de muzică ușoară pentru copii din țară – „Constelația Necunoscută”.  În perioada 10-11 octombrie va avea loc cea de-a 45-a ediție a festivalului legendă, ca în fiecare an fiind prezenți sute de concurenți din toată țara. Ba mai mult, de anul acesta festivalul a devenit internațional, Vasluiul având oaspeți și din alte țări. Nu vor lipsi nici microrecitalurile deosebite și surprizele frumoase. Fără doar și poate, invitatul special Mihai Trăistariu care va susține și un recital și va face parte și din juriu va fi atracția multor participanți, precum și spectatori.

afis festival constelatia necunoscutaLa finele săptămânii, la Vaslui are loc cel mai vechi festival de muzică ușoară pentru copii din România. Este vorba de Festivalul concurs „Constelația Necunoscută”, aflat la a 45-a ediție, de anul trecut căpătând statutul de festival internațional. Oaspeți din toate colțurile țării precum București, Galați, Cluj, Constanța și toate județele Moldovei, precum și din Bulgaria și Republica Moldova, posibil și din Serbia și Ucraina vor evolua pe scena Casei de Cultură din Vaslui.

Concursul, la care vor lua parte sute de participanți, va fi pe mai multe secțiuni. La secțiunea interpretare vor fi mai multe categorii de vârstă: 5-8 ani, 9-11 ani, 12-15 ani, 16-19 ani, categoria „seniori”, unde vor participa interpreți cu vârsta de peste 20 de ani, dar și grupuri mici de câte doi-șase interpreți, indiferent de categoria de vârstă. Va mai fi și secțiunea creație unde se admit piese compuse în întervalul 2014-2015.

Din juriu vor face parte binecunoscutul Mihai Trăistariu, care va fi și președintele juriului, compozitorul Dumitru Jijie care este și directorul artistic al festivalului, compozitorii vasluieni Claudiu Bulete și Marcel Iorga, tenorul Șerban Băcilă, Rumiana Nakeva, jurnalist din Bulgaria, Doina Moroșanu precum și alți reprezentanți din Vaslui.

În afara concursului vor susține microrecitaluri laureați ai edițiilor precedente, precum și invitați speciali precum: Mihai Trăistariu, Ilinca Băcilă, semifinalista „Vocea României”, Doina Moroșanu, câștigătoarea primei ediții a festivalului, Romeo Zaharia, solist al Teatrului de stradă Ploiești, tenorul Șerban Băcilă, dar și vasluianca Izabela Nițică.

traistariu-mihai„Festivalul- concurs își propune descoperirea și stimularea unor noi talente în domeniul muzicii ușoare, cu precădere a muzicii ușoare românești, și se dorește a fi o virtuală rampă de  lansare și promovare  în circuitul valorilor interpretative românești a unor nume noi. Vor fi sute de participanți din toată țara, precum și din alte țări și sperăm să fie la nivelul așteptărilor noastre. Festivalul va beneficia și de o <cameră verde> unde se va culege pulsul concurenților înainte de a intra pe scenă și după. De asemenea, festivalul va fi transmis online în toată țara de CB Media”, ne-a declarat Dumitru Jijie, directorul artistic al Festivalului.

Festivalul este organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui, cu sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui. Taxa de participare la festival este de 120 de lei pentru interpreți individuali, 40 de lei de interpret pentru grupuri și 120 de lei pe melodie la secțiunea creație.

Festivalul se va încheia duminică cu premierea câștigătorilor, însă înainte de asta, sâmbătă seara, concurenții vor avea parte de o petrecere pe cinste.

 

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: