Google+
Home » Sanatate » “Noaptea cutitelor lungi” – Disperare și mult sânge la Urgențe

“Noaptea cutitelor lungi” – Disperare și mult sânge la Urgențe

Seara de 4 octombrie a fost considerată de către medicii de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) dar și de medicii de gardă din secția Chirurgie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, drept „noaptea cuțitelor lungi”.

Sâmbătă, la ora 20 au fost aduse la CPU patru victime ale unor altercații sângeroase produse la Horga, pe fondul consumului de alcool. Un bărbat de 38 de ani a ajuns la spital cu plăgi înjunghiate hipogastrice și în zona iliacă stângă. A fost operat și actualmente se află internat la secția Terapie Intensivă, cu o stare stabilă. Un alt bărbat, de 28 de ani, a fost tăiat la brațul stâng și este sub observație la secția Chirurgie. O altă victimă a altercației de la Horga este și un bărbat de 21 de ani, care a suferit o plagă înjunghiată penetrantă abdominală și altele în zona fesieră stângă, precum și în zona pubiană. Tânărul este internat la secția Chirurgie. A patra victimă nu a avut nevoie de internare.
Pe lângă cele patru victime ale agresiunii produse la Horga, în week-end, au mai fost înregistrate alte opt victime ale agresiunilor fizice, fără însă a necesita internarea. Medicii de la CPU s-au confruntat și cu trei tentative de suicid. Două femei, una de 34 de ani, din Ivești, și alta de 20 de ani, din Zorleni, au încercat să-și ia viața înghițind mai multe pastile, iar o tânără de 18 ani din Sauca a băut detergent de geamuri, cu intenția de a se sinucide. Niciuna din cele trei nu și-au dus planul până la capăt, ele fiind salvate de medici. Celor trei femei li s-a recomandat examen psihiatric.
Un alt caz, destul de grav, înregistrat la CPU, a fost cel al unui bărbat de 54 de ani, victimă a unui accident rutier produs în Zorleni. Acesta a suferit o plagă parietală dreaptă și una fronto-parietală stângă, dar și un hematom subdural. Având în vedere gravitatea diagnosticului, pacientul a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iași. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: