Home » Justitie » S-au omorât de la o oaie!

S-au omorât de la o oaie!

de Marian MOCANU

Doi ciobani din Tăcuta s-au luat la ceartă din cauza oilor, cearta degenerând într-o adevărată bătaie cu bâtele, așa cum stă „bine” unor urmași ai transhumanței. Din păcate, unul dintre oieri, Costel Grosu, în vârstă de 41 de ani, a pierdut „bătălia” cu dușmanul său cu 17 ani mai tânăr, Marian Ionuț, una din loviturile primite fiind fatale. Chiar dacă a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112, Marian Ionuț a fost arestat preventiv și riscă o pedeapsă între 10 și 20 de ani de închisoare.

O ceartă între ciobanii din Dumasca, comuna Tăcuta, s-a sfârșit tragic. Unul dintre ciobani, Costel Grosu, în vârstă de 41 de ani, și-a pierdut viața în urma unor lovituri de bâtă administrate de un confrate cu 17 ani mai tânăr. Cei doi erau duminică, 4 octombrie cu oile la păscut pe imașul satului, când turmele li s-au amestecat. Cearta care a urmat s-a transformat într-o adevărată bătaie cu bâtele, niciunul dintre cei doi ciobani nevrând să cedeze în fața „adversarului”, cu atât mai mult cu cât între ei erau diferende mai vechi, cu privire la locurile de pășunat.

Fiind mai tânăr și mai „vânos”, Marian Ionuț și-a „dovedit” adversarul, după o lovitură aplicată în moalele capului. Speriat că celălalt cioban nu mai dă semne de viață, Ionuț a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112. Din păcate, ambulanțierii sosiți la fața locului nu au mai avut altceva de făcut decât să constate moartea violentă a victimei. În consecință, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au reținut pe agresor. După audieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au decis reținerea lui Marian Ionuț pentru 24 de ore și, cu toate că ucigașul nu avea antecedente penale și și-a recunoscut de la bun început fapta, au propus arestarea sa preventivă.

Ieri, magistrații Tribunalului Vaslui au încuviințat cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile a ciobanului agresor. În cazul în care va fi găsit vinovat, Marian Ionuț riscă o pedeapsă cuprinsă între 10 și 20 de ani de închisoare.

de Marian MOCANU Doi ciobani din Tăcuta s-au luat la ceartă din cauza oilor, cearta degenerând într-o adevărată bătaie cu bâtele, așa cum stă „bine” unor urmași ai transhumanței. Din păcate, unul dintre oieri, Costel Grosu, în vârstă de 41 de ani, a pierdut „bătălia” cu dușmanul său cu 17 ani mai tânăr, Marian Ionuț, una din loviturile primite fiind fatale. Chiar dacă a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112, Marian Ionuț a fost arestat preventiv și riscă o pedeapsă între 10 și 20 de ani de închisoare. O ceartă între ciobanii din Dumasca, comuna Tăcuta, s-a sfârșit tragic. Unul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: