Home / Invatamant / Tot mai putini profesori sunt tentati de postul de director de scoala

Tot mai putini profesori sunt tentati de postul de director de scoala

de Roxana NĂSTASĂ

Astăzi este ultima zi în care cadrele didactice vasluiene își pot depunde dosarele pentru concursul de selecție a experților în management educațional, calitate fara de care nu pot deveni directori de unitati de invatamant. Din cele 265 de locuri disponibile, in judetul Vaslui doar 30 de cadre didactice si-au exprimat intentia de a se inscrie.

După ce, în perioada 21 septembrie – 5 octombrie cei care doresc să facă parte din Corpul Național al Experților în Management Educațional (CNEME) au completat formularul de selecție online, de ieri au au început să-și depună dosarele de înscriere. Doritorii mai pot face asta și astăzi, fiind ultima zi în care la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) pot fi depuse dosare, până la ora 16.30.
Urmează apoi (în perioada 9-15 octombrie) etapa de evaluare a portofoliilor candidaților de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului școlar, respectiv la nivelul Ministerului Educației, apoi pe 16 octombrie validarea rezultatelor selecției de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar și afișarea rezultatelor evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor.
În perioada 19-23 octombrie candidații nemulțumiți vor putea depune contestații, rezultatele finale ale evaluării fiind afișate pe 3 noiembrie.
La concursul de selecție pentru dobândirea calității de membru al CNEME poate participa orice cadru care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educațional, este titular în învățământ și are cel puțin gradul didactic II sau titlul științific de doctor, a obținut calificativul „foarte bine” în ultimii patru ani și nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent, nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcție de conducere sau de îndrumare și control în învățământ prin hotărâre judecătorească sau condamnare penală și nu a fost exclus din Registrul național al experților în management educațional.

de Roxana NĂSTASĂ Astăzi este ultima zi în care cadrele didactice vasluiene își pot depunde dosarele pentru concursul de selecție a experților în management educațional, calitate fara de care nu pot deveni directori de unitati de invatamant. Din cele 265 de locuri disponibile, in judetul Vaslui doar 30 de cadre didactice si-au exprimat intentia de a se inscrie. După ce, în perioada 21 septembrie – 5 octombrie cei care doresc să facă parte din Corpul Național al Experților în Management Educațional (CNEME) au completat formularul de selecție online, de ieri au au început să-și depună dosarele de înscriere. Doritorii mai…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: