Home / Justitie / Crimă odioasă în comuna Tutova – Un bărbat beat și-a bătut unchiul cu un lemn până l-a omorât!

Crimă odioasă în comuna Tutova – Un bărbat beat și-a bătut unchiul cu un lemn până l-a omorât!

de Răzvan CĂLIN

Un tânăr de 34 de ani din comuna Tutova și-a bătut unchiul cu o bucată de lemn până l-a omorât. Incidentul sângeros s-a petrecut pe fondul consumului de alcool.

Duminică seara, o crimă oribilă a spart liniștea satului Crivești din comuna Tutova. Vasile Bejenaru, în vârstă de 64 de ani, a fost descoperit mort în propria sa casă, în jurul orei 20, iar trupul său prezenta urme clare de violență, fiind acoperit de vânătăi și escoriații atât pe mâini și picioare, cât și în zona capului. Cel care l-a descoperit este unul dintre vecinii bătrânului, care imediat a și alertat autoritățile prin intermediul apelului unic de urgență 112.

crimaLa fața locului s-au deplasat imediat echipe de polițiști care, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui, au declanșat cercetările în acest caz. Imediat, anchetatorii au realizat că bătrânul a fost victima unei infracțiuni și că a decedat din cauza loviturilor pe care le încasase. În scurt timp, bănuielile oamenilor legii s-au îndreptat către nepotul victimei, Marius Blăniță, în vârstă de 34 de ani. Acesta locuia în casa unchiului său încă din luna iunie. Bătrânului i se făcuse milă de Blăniță care tocmai fusese alungat de părinții săi din casă. Din spusele localnicilor, Blăniță era cunoscut în sat ca un individ periculos, fără căpătâi, care avea un comportament violent și mai era și un împătimit consumator de băuturi alcoolice. De altfel, acest lucru i-a împins pe părinții săi să-l alunge din casă.

”Oamenii nu au mai putut suporta comportamentul agresiv și l-au dat afară. Ba au obținut și o hotărâre judecătorească în acest sens, care l-a obligat pe acesta să părăsească domiciliul părinților săi. Iar unchiului său, care locuia singur pentru că nu avea soție sau copii, i s-a făcut milă de el și l-a luat la el acasă să locuiască împreună cu el”, ne-a declarat Alexandru Săcăreanu, viceprimarul comunei Tutova.

Numai că individul a răsplătit bunătatea unchiului său așa cum a înțeles el mai bine. Oamenii din sat spun că în scurt timp de la mutarea sa în casa unchiului său, Blăniță și-a dat arama pe față și a început să se poarte foarte urât cu bătrânul. Vecinii povestesc că în repetate rânduri, tânărul și-a bătut unchiul, mai ales după ce se îmbăta. Bătrânul nu a reclamat agresiunile la poliție pentru că îi era teamă de individ.

Din păcate, lucrurile au sfârșit prost în seara zilei de duminică, 4 octombrie, când la fel ca și în alte dăți, Blăniță a început să-l ia la bătaie pe cel care îl găzduia în casa sa. Anchetatorii au descoperit că tânărul s-a folosit de o bucată de lemn cu care i-a aplicat mai multe lovituri bătrânului. Pe trupul neînsuflețit al victimei au fost descoperite mai multe vânătăi, inclusiv pe mâini, picioare și în zona capului, semn că agresorul l-a lovit de foarte multe ori cu un lemn. Mai grav este că Blăniță și-a lovit victima cu atâta violență, încât la scurt timp după ce individul a plecat de acasă, bătrânul abia a mai apucat să se târască în casă și să se urce în patul său, unde și-a dat ultima suflare.

În scurt timp, anchetatorii l-au încolțit pe Blăniță care, în cele din urmă, a recunoscut că și-a bătut unchiul. El a fost reținut pentru 24 de ore fiind acuzat de comiterea infracțiunii de omor și urmează a fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

 

About Razvan Calin

x

Check Also

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: