Home / National / SCANDALUL VOLKSWAGEN: Cum poți verifica dacă mașina ta VW are instalat softul-problemă

SCANDALUL VOLKSWAGEN: Cum poți verifica dacă mașina ta VW are instalat softul-problemă

Clienții Volkswagen pot verifica acum pe internet dacă mașina lor face parte din lotul cu probleme. Volkswagen a lansat și pe site-ul din România o modalitate prin care proprietarii de autoturisme VW pot afla dacă mașina lor este afectată de scandalul emisiilor. 

Volkswagen a pus la dispoziție acest link –http://info.volkswagen.com/ro/ro/home.html – unde clienții pot verifica dacă autovehiculul deținut este afectat.

Sistemul verifică exclusiv seriile de șasiu (cod VIN) pentru mărcile Volkswagen și Volkswagen Autovehicule Comerciale

Volkswagen a anunțat, la sfârșitul lunii septembrie, că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situațiile generale de funcționare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susține Agenția americană pentru Protecția Mediului. Potrivit autorităților americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle și Golf, precum și modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 și modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor. În Europa, probleme similare au fost semnalate și la alte mărci ale grupului VW.

Sursa: mediafax.ro

Clienții Volkswagen pot verifica acum pe internet dacă mașina lor face parte din lotul cu probleme. Volkswagen a lansat și pe site-ul din România o modalitate prin care proprietarii de autoturisme VW pot afla dacă mașina lor este afectată de scandalul emisiilor.  Volkswagen a pus la dispoziție acest link -http://info.volkswagen.com/ro/ro/home.html - unde clienții pot verifica dacă autovehiculul deținut este afectat. Sistemul verifică exclusiv seriile de șasiu (cod VIN) pentru mărcile Volkswagen și Volkswagen Autovehicule Comerciale Volkswagen a anunțat, la sfârșitul lunii septembrie, că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: