Home / Technology / Un nou virus de iOS, vizează dispozitive Apple cu sau fără jailbreak (UPDATE)

Un nou virus de iOS, vizează dispozitive Apple cu sau fără jailbreak (UPDATE)

Într-un comunicat oficial pe tema malware-ului YiSpecter, acuzat că ar infecta inclusiv telefoane iPhone pe care rulează versiuni de iOS nemodificate prin procedeul de Jailbreak, Apple precizează că a furnizat patch-uri de securitate care fac imposibilă infectarea încă de la versiunea iOS 8.4. Mai mult decât atât, compania americană a exclus aplicațiile infectate din magazinul Play Store. În prezent, singura cale pentru infectare rămâne instalarea de aplicații compromise provenind din magazinele neoficiale, pe dispozitive care nu au fost actualizate la versiuni recente de iOS.

Ținând cont de faptul că mai mult de jumătate dintre utilizatorii de tablete și telefoane Apple folosesc deja la iOS 9, putem spune că riscul de infectare cu malware-ul YiSpecter este mult diminuat, chiar posibilitățile de propagare nu au dispărut cu totul.

La mai puțin de o lună după expunerea unui număr de jocuri și aplicații infectate în magazinul App Store, experții în securitate dau alarma cu privire la o nouă formă de malware, descoperită infectând tablete și telefoane Apple indiferent dacă au sau nu aplicat procedeul de jailbreak. Numit YiSpecter, virusul afectează mai ales utilizatorii de iOS din China și Taiwan.

˝Se răspândește prin metode neobișnuite, incluzând deturnarea traficului de date al furnizorilor ISP, un virus pentru Windows și atașat la kit-urile de instalare offline ale aplicațiilor include în diferite promoții„, dezvăluie experții în securitate ai companiei Palo Alto Network din Statele Unite.

Malware-ul YiSpecter este capabil să descarce, instaleze și să pornească aplicații de iOS fără intervenția utilizatorilor. De asemenea, malware-ul poate substitui aplicațiile legitime instalate pe dispozitiv cu versiuni compromise descărcate de pe servere controlate de atacatori, respectiv modifica setările web browserului Safari înlocuind motorul de căutare implicit și pagina de start.

Unul dintre simptomele infectării dispozitivului cu malware-ul YiSpecter este și afișarea insistentă de reclame în modul maximizat, la fiecare pornire a aplicațiilor instalate pe dispozitiv.

Deja cu peste 10 luni de activitate, malware-ul YiSpecter a trecut relativ neobservat pentru Apple, oficialii companiei americane declarând doar că ˝investighează problemele semnalate„, fără a oferi însă un remediu concret.

Sursa: go4it.ro

Într-un comunicat oficial pe tema malware-ului YiSpecter, acuzat că ar infecta inclusiv telefoane iPhone pe care rulează versiuni de iOS nemodificate prin procedeul de Jailbreak, Apple precizează că a furnizat patch-uri de securitate care fac imposibilă infectarea încă de la versiunea iOS 8.4. Mai mult decât atât, compania americană a exclus aplicațiile infectate din magazinul Play Store. În prezent, singura cale pentru infectare rămâne instalarea de aplicații compromise provenind din magazinele neoficiale, pe dispozitive care nu au fost actualizate la versiuni recente de iOS. Ținând cont de faptul că mai mult de jumătate dintre utilizatorii de tablete și telefoane Apple…

Review Overview

About Dan Dobrovolschi

Dan Dobrovolschi , SEO specialist - Est News , IT section
x

Check Also

Povestea descoperirii care a pus Bârladul pe harta cerului

de Mihaela NICULESCU   O nouă descoperire astronomică a ...

Dupa Nokia, mai dispare o legenda. BlackBerry a anuntat ca nu va mai produce smartphone-uri

de Dan Dobrovolschi Valoarea actiunilor BlackBerry au crescut miercuri, ...

Apple a prezentat iPhone 7 si cea mai noua generatie a ceasului inteligent

de Dan Dobrovolschi Apple a prezentat la San Francisco ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: