Google+
Home » World » Angela Merkel critică dur țările est-europene care se opun cotelor obligatorii pentru refugiați

Angela Merkel critică dur țările est-europene care se opun cotelor obligatorii pentru refugiați

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat miercuri atitudinea țărilor central și est-europene care se opun cotelor fixate de UE pentru distribuirea refugiaților, explicând că respingerea extracomunitarilor este “un pericol pentru Europa”. 

“Est-europenii – și eu mă consider est-europeană – au aflat din experiență că izolarea nu ajută”, a declarat Merkel la o reuniune a Partidului Popular European (PPE).

Mă întristează puțin faptul că exact cei care se consideră norocoși că au putut vedea sfârșitul Războiului Rece acum se gândesc că pot sta total în afara unor evoluții ale globalizării“, a adăugat Merkel, potrivit site-ului Politico.eu, referindu-se la țările central și est-europene, inclusiv România, care au votat împotriva cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeană pentru distribuirea refugiaților.

Mi se pare că este o atitudine foarte ciudată. De aceea, trebuie să continuăm discuțiile pe această temă, ca prieteni“, a spus Merkel răspunzând unei întrebări adresate de un eurodepuat ceh pe tema crizei imigranților extracomunitari.

“Refuzul de a primi refugiați, în principiu, este – scuzați-mă că o spun atât de franc – un pericol pentru Europa”, a subliniat cancelarul Germaniei.

România, Cehia, Slovacia și Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranților conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

Președintele Franței, Francois Hollande, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au insistat miercuri pentru solidaritatea statelor UE în gestionarea crizei imigranților, pledând pentru sistemul cotelor de distribuire a refugiaților și avertizând că, altfel, Uniunea Europeană riscă să se destrame. “Trebuie să oferim asistență Turciei în gestionarea crizei imigranților. Europa a fost lentă în înțelegerea consecințelor crizelor din Orientul Mijlociu și din Africa. Trebuie să distribuim refugiații în țările membre UE”, a declarat Francois Hollande în plenul Parlamentului European. Europa riscă să revină la frontierele naționale dacă nu dă dovadă de unitate. “Dezbaterea nu este între mai multă sau mai puțină integrare europeană, este între afirmarea sau sfârșitul Europei. Da, sfârșitul Europei ar fi revenirea la frontierele naționale, renunțarea la politicile comunitare, abandonarea monedei euro. Mitterrand spunea că naționalismul conduce la război, acest lucru rămâne valabil”, a spus François Hollande.

La rândul său, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat pentru modificarea Acordului Dublin, prin care un extracomunitar poate solicita azil în primul stat membru UE în care intră. “Trebuie să fim sinceri: procesul Dublin, în forma actuală, este învechit. Pledez pentru instituirea unei noi proceduri, în sensul repartizării în mod echitabil a refugiaților în statele europene”, a afirmat Merkel. “Doar împreună putem soluționa criza refugiaților, doar împreună putem combate traficul de persoane. Doar împreună ne putem proteja frontierele externe. Trebuie să considerăm refugiații ființe umane, nu mase anonime. Oamenii nu își părăsesc niciodată țările fără motiv”, a subliniat șeful Guvernului de la Berlin.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat miercuri atitudinea țărilor central și est-europene care se opun cotelor fixate de UE pentru distribuirea refugiaților, explicând că respingerea extracomunitarilor este "un pericol pentru Europa".  "Est-europenii - și eu mă consider est-europeană - au aflat din experiență că izolarea nu ajută", a declarat Merkel la o reuniune a Partidului Popular European (PPE). "Mă întristează puțin faptul că exact cei care se consideră norocoși că au putut vedea sfârșitul Războiului Rece acum se gândesc că pot sta total în afara unor evoluții ale globalizării", a adăugat Merkel, potrivit site-ului Politico.eu, referindu-se la țările central și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: