Home / Monden / Cășuneanu, camionagiul cu Bugatti Veyron în garaj

Cășuneanu, camionagiul cu Bugatti Veyron în garaj

Are un domeniu uriaș la Oituz, județul Bacău, și mașini extrem de scumpe. Însă, puțini își mai amintesc că, în anii ‘90, Costel Cășuneanu conducea un camion prin județele Moldovei pentru a face bani. În 2008, avea deja o avere estimată la 500 milioane euro și era pe locul 17 în topul miliardarilor. Cinci ani mai târziu, a fost condamnat definitiv pentru șpagă.

Tatăl multimiliardarului de acum Costel Cășuneanu era șofer și visa ca fiul să ajungă inginer mecanic. Însă băiatul lui a picat examenul de admitere și a fost luat în armată. Când a terminat cătănia, a plecat la Constanța, la o școală postliceală de depanatori radio-tv, pasiune pe care o avea de copil. Așa a făcut primii bani. S-a născut la Oituz, în județul Bacău, unde locuiește și astăzi. A absolvit Facultatea de Drept la 37 de ani, după care a luat și un doctorat, în 2007, când era fruntaș în topul miliardarilor din România. A fost suficientă o taxă de 3.000 de lei ca să intre în Baroul Bacău, deci poate pleda oricând ca avocat.

A început afacerile în 1990, cu un camion pe care și-a scris numele ca să vadă toți vecinii, în 1996 a construit fabrica de parchet de la Onești, după care o fabrică de uși și ferestre. A început să distribuie parchet prin Europa, prin lanțuri de magazine celebre. Totuși, omul de afaceri nu este cunoscut pentru uși și ferestre, ci ca “rege al asfaltului” pentru că a obținut, împreună cu alți câțiva oameni de afaceri, aproape toate contractele statului de reabilitare și deszăpezirea drumurilor din Moldova. În 2008, holdingul Pa&Co (Paulina și Costel, n.r.) valora peste 400 de milioane euro, iar averea familiei era estimată la 100 milioane euro. Proprietatea lui de la Oituz se întinde pe opt hectare de teren, este estimată la 12 milioane € și e considerată una dintre cele mai frumoase din România. Costel Cășuneanu are conac cu lac artificial și heliport, un garaj plin cu mașini de lux, printre care și primul Bugatti Veyron din România. A costat 1,6 milioane euro!  Mai are o vilă în centrul Capitalei, aproape de Piața Universității, evaluată la peste 2 milioane €. Toată averea însă nu l-a putut ține departe de zornăitul cătușelor.

În 2013, omul de afaceri acum în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, cu suspendare, în dosarul în care fostul senator PSD Cătălin Voicu a luat 7 ani de pușcărie, cu executare, pentru corupție. Potrivit procurorilor DNA, începând cu anul 2009, Cășuneanu i-ar fi dat șpagă lui Voicu 200.000 €, pentru a interveni la judecătorul Florin Costiniu, pe atunci șeful Secției Civile a Înaltei Curți de Casație și Justiție, scrie hotnews.ro. Magistratul trebuia să facă demersuri la colegii  săi în favoarea companiei “regelui asfaltului”. În dosar, judecătorulCostiniu a luat 3 ani de închisoare cu suspendare. Pentru cele patru zile de arest preventiv, Cășuneanu a făcut plângere la CEDO pentru condițiile din arest. Curtea Europeană i-a dat dreptate și a obligat statul român să îi plătească daune de 4.000 €. Pe 25 iulie 2014, procurorii DNA l-au judecat iar, de această dată în stare de libertate, pentru că i-ar fi dat mită primarului Bacăului, Romeo Stavarache, pentru a obține lucrări publice în oraș.

Juniorii au pasiuni scumpe

Ambii băieți ai lui Costel Cășuneanu au făcut școlile în Germania, dar s-au întors pentru studiile universitare în țară și au preluat o parte din afacerile celebrului lor tată.

Fiul cel mare familiei, Costeluș (32 de ani), este pasionat de bolizi. Prin mâinile sale trec toate bijuteriile pe patru roți ale familiei. Pe lângă Lamborghini, Mercedes sau Porsche, juniorul mai are și câteva mașini modificate pentru concursurile de off-road pe care nu le ratează.

Ionuț (28 de ani), fiul cel mic, a fost implicat în 2011 într-un scandal-monstru. A fost acuzat că a luat examenul de Bacalaureat datorită sponsorizărilor făcute de tatăl său, iar 17 profesori și-au distrus atunci carierele. Ionuț Cășuneanu are ca hobby vânătoarea. În 2008 a fost în Mozambic, la un safari unde a împușcat un bizon, un porc mistreț și mai multe antilope, scrie adevarul.ro, și s-a lăudat apoi cu trofeele.

Sursa; click.ro

Are un domeniu uriaș la Oituz, județul Bacău, și mașini extrem de scumpe. Însă, puțini își mai amintesc că, în anii ‘90, Costel Cășuneanu conducea un camion prin județele Moldovei pentru a face bani. În 2008, avea deja o avere estimată la 500 milioane euro și era pe locul 17 în topul miliardarilor. Cinci ani mai târziu, a fost condamnat definitiv pentru șpagă. Tatăl multimiliardarului de acum Costel Cășuneanu era șofer și visa ca fiul să ajungă inginer mecanic. Însă băiatul lui a picat examenul de admitere și a fost luat în armată. Când a terminat cătănia, a plecat la…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ioana Boureanu a chefuit în club că a scăpat de tată

La o lună după ce a fost ”salvată” din ...

DÂNSA este ”Baroneasa softurilor”, DOMNIȚA Crăița Țarălungă. Apariție FORMIDABILĂ! S-a asortat cu mașina de colecție!

După Kera Calița de la ”Jariștea”, aceasta este cea ...

EXCLUSIV/ Adriana Bahmuțeanu și-a schimbat stilul de viață de frica lui Prigoană. S-a făcut fată de casă

Adriana Bahmuțeanu încearcă pe cât posibil să nu-i mai ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: