Google+
Home » Invatamant » Concurs pentru elevi, omagiu adus lui Dimitrie Cantemir
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Concurs pentru elevi, omagiu adus lui Dimitrie Cantemir

de Roxana NĂSTASĂ

Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” din Vaslui organizează pentru elevi un concurs județean interdisciplinar “Descrierea Moldovei”. Concursul a fost gândit ca un omagiu adus marelui scriitor și istoric Dimitrie Cantemir și se adresează elevilor din clasele V – VIII din județ care dau dovadă de reale înclinații artistice sau care au o pasiune deosebită pentru istorie sau geografie.

Concursul constă în realizarea unui eseu pe temă dată pornind de la informații sau citate extrase din opera lui Dimitrie Cantemir “Descrierea Moldovei”. De asemenea, acesta se va organiza pe mai multe etape, la nivel de școală – în perioada 12 – 16 octombrie și faza județeană, care are loc în perioada 20 – 23 octombrie. Școlile care doresc să participe, vor trimite listele cu elevii calificați la faza județeană, școlii organizatoare până la data de 19 octombrie. Fiecare școală poate trimite câte trei elevi pe nivel de clasă pentru fiecare secțiune în parte.

Concursul va fi organizat pe secțiuni: Creație literară, unde elevii vor realiza un eseu literar; Creație istorică – unde elevii vor realiza un eseu cu tematică istorică și secțiunea Creație geografică unde elevii vor realiza un eseu cu tematică geografică.

Pentru că acest concurs a fost gândit ca un omagiu adus personalității lui Dimitrie Cantemir, eseul pe care trebuie să îl alcătuiască elevii participanți la concurs va fi urmat de un set de întrebări legate de viața și opera marelui istoric și scriitor.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” din Vaslui organizează pentru elevi un concurs județean interdisciplinar “Descrierea Moldovei”. Concursul a fost gândit ca un omagiu adus marelui scriitor și istoric Dimitrie Cantemir și se adresează elevilor din clasele V – VIII din județ care dau dovadă de reale înclinații artistice sau care au o pasiune deosebită pentru istorie sau geografie. Concursul constă în realizarea unui eseu pe temă dată pornind de la informații sau citate extrase din opera lui Dimitrie Cantemir “Descrierea Moldovei”. De asemenea, acesta se va organiza pe mai multe etape, la nivel de școală – în perioada…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: