Home / Social / Cursuri de calificare pentru șomeri

Cursuri de calificare pentru șomeri

de Roxana NĂSTASĂ

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea reconversiei profesionale, urmând cursuri de calificare în alte meserii. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează luna aceasta șase programe de formare profesională în cele mai căutate meserii pe piața muncii. Pentru șomeri aceste cursuri sunt gratuite.

La nivelul județului Vaslui, luna aceasta, AJOFM organizează șase cursuri de calificare pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Potrivit reprezentanților instituției, la Vaslui se va desfășura un curs de recepționer hotel pentru 20 de persoane, un curs în meseria de tehnician maseur pentru 14 persoane, un curs pentru expert achiziții publice pentru 14 persoane și un curs pentru confecționer – asamblor articole din textile, tot pentru 20 persoane. Nici cei din Bârlad și Huși nu au fost uitați. Pentru primii se organizează un curs de barman pentru 14 persoane, iar pentru cei din urmă un curs de inspector ( referent) resurse umane pentru 20 persoane.

Daniel Olteanu

Daniel Olteanu

Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă aflate în evidențele AJOFM, respectiv șomeri aflați în plată sau neindemnizați, cursurile sunt gratuite.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare și consiliere din agențiile locale din Vaslui, Bârlad și Huși ale AJOFM. Orice persoană care dorește, se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii și adeverință medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale.

“Prin organizarea și derularea cursurilor de calificare, AJOFM Vaslui își propune să vină, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor neocupate, care să dobândească noi competențe solicitate pe piața muncii, cât și în sprijinul angajatorilor care doresc să angajeze personal calificat”, ne-a declarat Daniel Olteanu, directorul executiv al AJOFM Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea reconversiei profesionale, urmând cursuri de calificare în alte meserii. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează luna aceasta șase programe de formare profesională în cele mai căutate meserii pe piața muncii. Pentru șomeri aceste cursuri sunt gratuite. La nivelul județului Vaslui, luna aceasta, AJOFM organizează șase cursuri de calificare pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Potrivit reprezentanților instituției, la Vaslui se va desfășura un curs de recepționer hotel pentru 20 de persoane, un curs în meseria de tehnician maseur pentru 14…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Apicultorii vasluieni trebuie să își verifice conturile în această săptămână!

În următoarele zile, cei 498 ...

Proprietarii vasluienii și-au vândut pe bandă rulantă terenurile agricole moștenite

de Dănuț CIOBANU În ultimii ...

Însemnele nazismului, imprimate pe peretele unei bănci din centrul Vasluiului

Însemnele nazismului au fost imprimate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: