Google+
Home » Invatamant » Încă 25 de posturi libere pentru cadre didactice

Încă 25 de posturi libere pentru cadre didactice

de Roxana NĂSTASĂ

După ce la finele lunii trecute Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui încerca să acopere șase posturi libere pentru cadre didactice întrucât profesorii au renunțat la ele din varii motive, în această perioadă au mai apărut 25 de posturi. Pentru ocuparea acestor catedre se vor organiza ședințe publice în care vor fi repartizate.

Veste bună pentru cei care încă mai sunt în căutarea unui loc la catedră. Au apărut încă 25 de posturi libere în învățământ după ce unele cadre au renunțat la ele în timpul anului. Fie au demisionat, au ieșit la pensie sau au intrat în concediu fără plată, cert este că cele 25 de posturi au rămas libere. Pentru a se ocupa, se vor organiza ședințe publice la ISJ în cadrul cărora se va face repartizarea. Dacă tot nu se vor ocupa toate posturile, se vor organiza concursuri la unitățile de învățământ. Potrivit listei, cele mai multe catedre neacoperite sunt la limba franceză, limba engleză, religie ortodoxă și tehnologii.

Ordinea de repartizare în ședința publică este următoarea: cadrele didactice titulare a căror restrângere de activitate a fost soluționată prin detașare în interesul învățământului pentru nesoluționarea restrângerii de activitate pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru care nu au studii corespunzătoare; completarea catedrelor cadrelor didactice angajate pe perioadă determinată, repartizate pe catedre incomplete, cu respectarea  metodologiei; detașarea în interesul învățământului sau la cerere a cadrelor didactice titulare rămase nesoluționate din etapele anterioare ale mobilității personalului didactic și a candidaților rămași nerepartizați în etapele anterioare ale mobilității personalului didactic, care îndeplinesc condițiile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, cu respectarea  Metodologiei; detașarea în interesul învățământului sau la cerere a personalului didactic titular care solicită detașare în afara Calendarului, cu respectarea  Metodologiei;  ocuparea în regim de plata cu ora, cu respectarea  Metodologiei.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ După ce la finele lunii trecute Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui încerca să acopere șase posturi libere pentru cadre didactice întrucât profesorii au renunțat la ele din varii motive, în această perioadă au mai apărut 25 de posturi. Pentru ocuparea acestor catedre se vor organiza ședințe publice în care vor fi repartizate. Veste bună pentru cei care încă mai sunt în căutarea unui loc la catedră. Au apărut încă 25 de posturi libere în învățământ după ce unele cadre au renunțat la ele în timpul anului. Fie au demisionat, au ieșit la pensie sau au intrat în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: