Home » Invatamant » Printre cei mai buni la oină

Printre cei mai buni la oină

de Mihaela NICULESCU

Elevii Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad s-au numărat printre cei mai buni la competițiile de oină desfășurate în perioada 1-4 octombrie la Bușteni, în cadrul etapei finale a proiectului „Împreună pentru sportul național – oina”. Proiectul, inclus în cadrul Programului „Pierre de Coubertin”, a fost inițiat de Federația Română de Oină și aprobat și finanțat de Ministerul Turismului și Sportului.

Oina 2„Proiectul a avut o valoare de 117.000 de lei și a constat în desfășurarea între 25 și 27 septembrie a unor activități de inițiere în sportul național, oina, a copiilor de până în 14 ani. S-au organizat astfel de activități în 10 zone de pregătire printre care și Bârlad. La etapa finală a proiectului care avut loc săptămâna trecută la Bușteni s-au prezentat 120 de copii, dintre care 12 de la Școala «G. Tutoveanu«. Deși nu mai jucaseră niciodată oină, activitățile de inițiere i-au ajutat enorm și s-au clasat printre primii”, a declarat Sergiu Frangulea, antrenor de oină.

În 2016 vor fi organizate la Bârlad olimpiadele zonale gimnaziale și cele liceale pentru elevii sportivi. Vor putea concura și jucătorii de oină.

de Mihaela NICULESCU Elevii Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad s-au numărat printre cei mai buni la competițiile de oină desfășurate în perioada 1-4 octombrie la Bușteni, în cadrul etapei finale a proiectului „Împreună pentru sportul național – oina”. Proiectul, inclus în cadrul Programului „Pierre de Coubertin”, a fost inițiat de Federația Română de Oină și aprobat și finanțat de Ministerul Turismului și Sportului. „Proiectul a avut o valoare de 117.000 de lei și a constat în desfășurarea între 25 și 27 septembrie a unor activități de inițiere în sportul național, oina, a copiilor de până în 14 ani. S-au organizat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor