Google+
Home » Sanatate » Tot mai mulți tineri vasluieni, slabi de inimă – Infarctul miocardic face tot mai multe victime

Tot mai mulți tineri vasluieni, slabi de inimă – Infarctul miocardic face tot mai multe victime

de Roxana NĂSTASĂ

Tot mai mulți tineri vasluieni cad pradă infarctului miocardic. Fumatul, stresul și alimentația neadecvată sunt principalele cauze. Potrivit conducerii Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, numai într-o singură zi au fost solicitate trei elicoptere SMURD pentru astfel de cazuri.

“În fiecare zi sunt solicitări pentru persoane cu probleme cardiace. Acest lucru e la ordinea zilei. Deși temperaturile au mai scăzut, nu se constată încă o creștere a numărului de cazuri. A crescut însă numărul infarcturilor miocardice la persoane de vârste din ce în ce mai mici. Acum câteva zile, trei elicoptere au fost solicitate într-o singură zi pentru astfel de cazuri”, ne-a declarat Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.

Mai ales că sezonul rece își va intra nu peste mult timp în drepturi, medicii atrag atenția atât celor care au fost diagnosticați cu astfel de afecțiuni, dar și persoanelor aparent sănătoase, dar cu obiceiuri de viață nocive, să adopte un regim de viață cât mai echilibrat.

Bolnavii trebuie să-și respecte tratamentul și regimul alimentar prescris de medicul specialist și să apeleze la ajutor medical de câte ori li se face rău. Mâncarea grasă, stresul și fumatul trebuie pe cât posibil evitate de toată lumea.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Tot mai mulți tineri vasluieni cad pradă infarctului miocardic. Fumatul, stresul și alimentația neadecvată sunt principalele cauze. Potrivit conducerii Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, numai într-o singură zi au fost solicitate trei elicoptere SMURD pentru astfel de cazuri. “În fiecare zi sunt solicitări pentru persoane cu probleme cardiace. Acest lucru e la ordinea zilei. Deși temperaturile au mai scăzut, nu se constată încă o creștere a numărului de cazuri. A crescut însă numărul infarcturilor miocardice la persoane de vârste din ce în ce mai mici. Acum câteva zile, trei elicoptere au fost solicitate într-o singură zi pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: