Google+
Home » Justitie » Ancheta în cazul degetului buclucaș, aproape de final!

Ancheta în cazul degetului buclucaș, aproape de final!

de Răzvan CĂLIN

deget-om-taiat-in-carne-tocata3Membrii familiei Epure, cei care au susținut că au descoperit degetul uman în punga de carne tocată, riscă să fie acuzați de inducerea în eroare a organelor judiciare.

Controversata și, în același timp, scabroasa poveste a bucății de deget uman descoperită într-o pungă cu carne tocată se apropie încet, dar sigur, de final. Dacă la început scandalul era centrat pe o presupusă eroare umană survenită în timpul procesului tehnologic de fabricație de la SC Safir SRL Vaslui (firma ce a produs punga de carne tocată din pasăre în care a fost descoperită falanga umană), acum povestea a intrat pe un cu totul alt făgaș.

Iar acest lucru a fost posibil după ce, într-o primă fază, anchetatorii (și aici ne referim atât la polițiști, cât și la alte instituții ale statului abilitate, gen Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui) au stabilit fără echivoc că Safir SRL nu are nici o vină în acest caz. Adică, fragmentul (falanga) de deget uman nu a ajuns în respectiva pungă de carne tocată în timpul procesului tehnologic, nefiind înregistrat nici un accident de muncă, iar toți angajații firmei aveau toate degetele de la mâini intacte.

Automat, anchetatorii și-au canalizat atenția pe alte piste și în scurt timp aveau să prindă un fir, mult mai plauzibil. Așa au descoperit că la Compartimentul Primire Urgențe din cadrul Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad a ajuns (chiar în perioada premergătoare izbucnirii scandalului) o femeie care în urma unui accident casnic își tăiase două degete de la o mână. Ea a povestit medicilor (ulterior și anchetatorilor) că soțul ei a aruncat la un container de gunoi cele două falange secționate accidental. Acesta a fost momentul în care oamenii legii au realizat că este foarte posibil ca povestea familiei Epure din Bârlad (cei care au susținut sus și tare că au găsit bucata de deget în punga cu carne de la Safir SRL) să fie una cusută cu ață albă.

Până la trei ani închisoare pentru că au indus în eroare organele judiciare!

Din acest punct ancheta a decurs pe un fir logic, Poliția Bârlad solicitând, într-o primă fază, efectuarea unor expertize genetice (inclusiv testul ADN) care să arate dacă respectiva falangă umană aparține gospodinei care a fost victima unui accident casnic. Iar rezultatele, sosite în urmă cu câteva zile de la Institutul de Medicină Legală Iași, au fost, fără echivoc, pozitive: bucata de deget aparține femeii cu pricina.

Prin urmare, acum anchetatorii mai trebuie doar să stabilească cum de a ajuns bucata de deget uman în punga cu carne de la Safir SRL. Este evident că la mijloc e vorba despre un act premeditat, autorul (sau autorii) urmărind, probabil, să obțină un beneficiu de pe urma acestui scandal. Sau a făcut-o așa, dintr-un simț al comicului exacerbat, ori Dumnezeu mai știe ce motive au stat la baza unei asemenea farse grotești. În ceea ce-i privește pe membrii familiei Epure, dacă vor fi dovediți că ei sunt ”creerele” care au gândit și pus la cale această stratagemă, riscă să fie trași la răspundere. Conform legislației în vigoare, ei pot fi acuzați de inducerea în eroare a organelor judiciare, infracțiune ce poate fi pedepsită cu închisoare de la șase luni la trei ani sau amendă. Rămâne de văzut ce vor descoperi anchetatorii, care sunt foarte aproape de a elucida

Mihaela Ștraub

Mihaela Ștraub

acest caz controversat.

”Ancheta privind acest caz este în desfășurare în momentul de față. Deocamdată, nu există elemente care pot fi date publicității”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Reamintim că pe 9 august, familia Epure din Bârlad (asistați social) au reclamat la poliție faptul că au găsit o bucată de deget uman într-una din pungile cu carne tocată de pasăre pe care le primiseră drept ajutor social de la Cantina de ajutor socială din oraș. Punga cu carne purta eticheta SC Safir SRL, iar cei din familia Epurea au susținut că au găsit falanga umană atunci când au răsturnat carnea tocată într-un vas cu intenția de a face piftele.

de Răzvan CĂLIN Membrii familiei Epure, cei care au susținut că au descoperit degetul uman în punga de carne tocată, riscă să fie acuzați de inducerea în eroare a organelor judiciare. Controversata și, în același timp, scabroasa poveste a bucății de deget uman descoperită într-o pungă cu carne tocată se apropie încet, dar sigur, de final. Dacă la început scandalul era centrat pe o presupusă eroare umană survenită în timpul procesului tehnologic de fabricație de la SC Safir SRL Vaslui (firma ce a produs punga de carne tocată din pasăre în care a fost descoperită falanga umană), acum povestea a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: