Google+
Home » Administratie » Bârlad, raiul câinilor maidanezi!

Bârlad, raiul câinilor maidanezi!

de Răzvan CĂLIN

În timp ce autoritățile locale se plâng că sunt legați de mâini și de picioare din cauză că legislația în vigoare este blocată, haitele de maidanezi prosperă mai mult ca oricând.

Cu fiecare zi care trece, Bârladul tinde să se transforme, încet, dar sigur, într-un veritabil rai al câinilor comunitari. Miile de maidanezi care bântuie pe străzile orașului au găsit la Bârlad un habitat mai mult decât prielnic. Iar explicația este cât se poate de simplă: autoritățile locale sunt clar depășite de situație și se plâng că legislația este blocată în instanță și, automat, nici o administrație din țară nu are voie să se atingă de vreun fir din blana câinilor comunitari. Totul a pornit de la Asociația ”Vier Pfoten” care a blocat normele de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor fără stăpân pe motiv că acestea ar da mână liberă autorităților locale să declanșeze un veritabil masacru al maidanezilor. În consecință, nici autoritățile bârlădene nu pot face mai nimic, decât să ridice de pe străzi doar câinii care sunt foarte bolnavi sau pun în pericol sănătatea oamenilor.

”Procesul este pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar termenul este acum în luna octombrie. Sperăm să se dea o decizie definitivă pentru a ști și noi ce avem de făcut. Este, într-adevăr, o situație neplăcută, dar noi încercăm să o gestionăm în limitele oferite de actuala legislație”, ne-a declarat Dorin Apostu, viceprimarul Bârladului.

În consecință, maidanezii prosperă vizibil de la o zi la alta. Și cum să nu fie așa când nimeni nu are voie să se atingă de ei, hrană au din belșug, ce mai, un adevărat Eden pentru câinii comunitari. Ba mai nou au început să pună stăpânire și pe instituțiile de învățământ din oraș, ale căror curți au fost invadate de haite de maidanezi. Nu mai vorbim de cazurile de oameni mușcați de câini comunitari, de costurile imense pe care le implică tratarea acestora etc.

de Răzvan CĂLIN În timp ce autoritățile locale se plâng că sunt legați de mâini și de picioare din cauză că legislația în vigoare este blocată, haitele de maidanezi prosperă mai mult ca oricând. Cu fiecare zi care trece, Bârladul tinde să se transforme, încet, dar sigur, într-un veritabil rai al câinilor comunitari. Miile de maidanezi care bântuie pe străzile orașului au găsit la Bârlad un habitat mai mult decât prielnic. Iar explicația este cât se poate de simplă: autoritățile locale sunt clar depășite de situație și se plâng că legislația este blocată în instanță și, automat, nici o administrație…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

2 comments

  1. EUTANASIATI MAIDANEZII SI CEI DE LA ONG-UL Vier Pfoten SA FIE PUSI IN FATA PLUTONULUI DE EXECUTIE SI EXECUTATI CU FOC DE ARMA PENTRU CRIME IMPOTRIVA UMANITATII .

  2. aberatii, in bucuresti se ridica cainii, nu mai vezi un caine pe strada

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: