Home » Invatamant » Se caută elevi dornici de performanță în matematică

Se caută elevi dornici de performanță în matematică

Matematica este utilă. Chiar dacă nu toți elevii o vor aprofunda în facultate, este bine să fie însușită în școală pentru beneficiile ei ulterioare. Tiparele matematicii îi vor ajuta pe cei care o studiază în gimnaziu sau liceu să-și organizeze viața mai bine, să fie mai riguroși și să găsească soluții la probleme ce par de nerezolvat. Acesta este crezul Fundației „Prof. Vasile Dumitrache”, care din 2013 călăuzește pașii celor mai buni elevi bârlădeni la matematică spre performanță.

Mâine, 10 octombrie, de la ora 10, Fundația „Prof. Vasile Dumitrache”, prin Centrul de Performanță, va organiza o conferință de presă moderată de Gabriela Ghidoveanu, profesor de matematică la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”. Va fi o modalitate excelentă de a lansa către elevii de gimnaziu propunerea de a se alătura celorlalți 30 de elevi selectați în ultimii doi ani la Centrul de Performanță. Aceștia sunt coordonați de profesorii de matmatică Marian Tetiva, Marcel Rotaru și Dumitru Mihalache și se întrunesc săptămânal, sâmbăta, în incinta Școlii „George Tutoveanu”.

Dacă acum doi ani au fost selectați 20 de elevi de clasa a V-a și anul trecut zece elevi de clasa a VII-a, anul acesta Centrul de Performanță a hotărât să se îndrepte tot către copiii de clasa a V-a. Din experiența dobândită, cei de clasa a V-a sunt mai motivați în a face performanță. Centrul intenționează să alcătuiască o grupă de 20 de astfel de elevi de la toate școlile din oraș, în urma unei selecții care va avea loc pe 17 octombrie.

La conferința de presă de mâine, vor fi prezenți elevi, părinți ai acestora dar și profesori din oraș, precum și cei din cadrul Centrului de Performanță. Vor fi așteptați reprezentanții administrației locale dar și ai mediului de afaceri și al celui academic. Un invitat special va fi prof. univ. dr. Henri Luchian, prorector la Facultatea de Informatică a Universității „Al. Ioan Cuza”, bârlădean la origine. (Mihaela Niculescu)

Matematica este utilă. Chiar dacă nu toți elevii o vor aprofunda în facultate, este bine să fie însușită în școală pentru beneficiile ei ulterioare. Tiparele matematicii îi vor ajuta pe cei care o studiază în gimnaziu sau liceu să-și organizeze viața mai bine, să fie mai riguroși și să găsească soluții la probleme ce par de nerezolvat. Acesta este crezul Fundației „Prof. Vasile Dumitrache”, care din 2013 călăuzește pașii celor mai buni elevi bârlădeni la matematică spre performanță. Mâine, 10 octombrie, de la ora 10, Fundația „Prof. Vasile Dumitrache”, prin Centrul de Performanță, va organiza o conferință de presă moderată de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: