Google+
Home » Social » Doamnelor, aveți grijă unde vă „faceți frumoase”! Saloane cu produse expirate și instrumentar neigienizat
Constantin Vasilache

Doamnelor, aveți grijă unde vă „faceți frumoase”! Saloane cu produse expirate și instrumentar neigienizat

de Roxana NĂSTASĂ

Mare grijă ce salon de înfrumusețare alegeți! Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui au găsit numeroase nereguli la saloane de înfrumusețare din județ. În cadrul unei acțiuni tematice desfășurate la astfel de saloane, precum și la cele de modelare corporală, inspectorii CJPC au verificat 25 de operatori economici și mai mult de jumătate au fost amendați. Instrumentar neigienizat și nesterilizat, produse cu termenul de valabilitate depășit, tarifele nepuse la loc vizibil sunt doar câteva din abaterile constatate.

“Am avut o acțiune tematică pentru verificarea respectării drepturilor consumatorilor la operatorii economici care prestează activități în saloanele de înfrumusețare, precum și în saloanele de modelare corporală. Au fost verificați 25 de operatori economici, dintre care la 14 operatori economici s-au constatat abateri de la legislația în vigoare, fiind aplicate amenzi în valoare de 8.250 lei. Printre abateri au fost: utilizarea produselor cu termenul de valabilitate depășit; faptul că nu se indică tarifele în mod vizibil, ușor de citit; faptul că se utilizează prosoape din material textil deși se interzice folosirea prosoapelor textile de multifolosință, instrumentar neigienizat și nesterilizat și faptul că nu se detaliază operațiunile la toate serviciile prestate”, ne-a declarat Constantin Vasilache, comisar șef adjunct al CJPC Vaslui.

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: