Google+
Home » National » Jackpot pentru jucători! Suma uriașă împărțită de fotbaliștii care au dus România la EURO după 8 ani de așteptare

Jackpot pentru jucători! Suma uriașă împărțită de fotbaliștii care au dus România la EURO după 8 ani de așteptare

Revenirea în elita fotbalului continental după o pauză de opt ani este o performanță uriașă pe plan sportiv, însă este o lovitură financiară importantă pentru fotbaliștii care au adus calificarea. 

În urma înțelegerii făcute în septembrie 2014 între Ciprian Marica, căpitanul naționalei, și Răzvan Burleanu, președintele FRF, fotbaliștii vor primi 3,5 milioane de euro drept recompensă pentru că au obținut locul doi în grupă. Suma ar fi putut să fie mai mare, aproape 4 milioane de euro, dacă fotbaliștii pregătiți de Anghel Iordănescu ar fi câștigat grupa de calificare.

Suma a fost negociată îndelung în toamna anului trecut de către reprezentanții Federației Române de Fotbal și liderii jucătorilor de la echipa națională. Federația Română de Fotbal are, la rându-i, motive întemeiate să sărbătorească. Forul fotbalistic va încasa circa 6 milioane de euro de la UEFA sub formă de market-pool pentru preliminarii, alte 10 milioane de euro urmând să intre în conturi ca urmare a participării la turneul final.

Sursa; prosport.ro

Comments

comments

Revenirea în elita fotbalului continental după o pauză de opt ani este o performanță uriașă pe plan sportiv, însă este o lovitură financiară importantă pentru fotbaliștii care au adus calificarea.  În urma înțelegerii făcute în septembrie 2014 între Ciprian Marica, căpitanul naționalei, și Răzvan Burleanu, președintele FRF, fotbaliștii vor primi 3,5 milioane de euro drept recompensă pentru că au obținut locul doi în grupă. Suma ar fi putut să fie mai mare, aproape 4 milioane de euro, dacă fotbaliștii pregătiți de Anghel Iordănescu ar fi câștigat grupa de calificare. Suma a fost negociată îndelung în toamna anului trecut de către…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: