Home » Politic » Neavand incotro, pesedistii vasluieni și-au ales conducătorul!

Neavand incotro, pesedistii vasluieni și-au ales conducătorul!

de Marian MOCANU
Duminică, PSD-iștii au fost în verva alegerilor, ei fiind chemati la urne pentru a-l alege pe cel care va conduce partidul în următorii doi ani. Chiar dacă câștigătorul era dinainte cunoscut, președintele interimar Liviu Dragnea fiind singurul candidat, PSD a folosit prilejul pentru a face un fel de repetiție înaintea alegerilor de anul viitor, dar și un sondaj pentru ca noul președinte să vadă ce trebuie schimbat în partid.
Alături de peste jumătate de milion de membri din întraga țară, 14,587 de membri PSD din județul Vaslui au fost chemați la urne pentru a-l desemna pe președintele partidului. Încă de la primele ore ale dimineții, în ciuda frigului și a ploii, locurile desemnate pentru votare (sedii de partid, locuințe ale membrilor, primării) erau pline de membri ai partidului veniți să-și exprime opțiunea.
Este pentru prima dată când președintele PSD este ales prin votul tuturor membrilor de partid și nu prin cel al reprezentanților acestora. O altă premieră este ca, la aceste alegeri, votanții nu prea au avut ce alege. Asta din pricina că a fost un singur candidat, respectiv Liviu Dragnea, până ieri președinte interimar după demisia din fruntea partidului a lui Victor Ponta.alegeri psd (3)
Dealtfel, aceeași situație s-a întâlnit săptămâna trecută și la Vaslui, la alegerile pentru desemnarea președintelui organizației județene a PSD Vaslui, atunci când Dumitru Buzatu a fost singurul candidat pentru această funcție.
„La Vaslui, candidaturile pentru șefia organizației județene se puteau depune până în momentul începerii votului. În cazul alegerii președintelui partidului, candidații trebuia să aibă susținerea atât a organizației județene din care făcea parte, cât și a altor trei organizații. Eu am fost împotriva acestei prevederi a regulamentului, așa cum a fost împotrivă și domnul Dragnea, însă nu am avut câștig de cauză în Biroul permanent. Mai este un motiv pentru care au fost atât de puține candidaturi: atât munca imensă ce trebuie depusă în calitate de președinte de organizație, muncă care cere ca persoana respectivă să dedice foarte mult timp, dar și faptul că potențialul candidat trebuie să aibă un număr foarte ridicat de relații personale”, a explicat Dumitru Buzatu, președintele organizației județene a PSD Vaslui.
El mai spune că a observat sumedenia de critici la adresa acestui mod de desfășurare a alegerilor, venite în special din partea adversarilor politici: „Cred că acum este momentul pentru ca, dacă aceștia sunt îngrijorați de soarta PSD, să se înscrie în partidul nostru. Noi le garantăm că la alegerile viitoare își vor putea depune candidaturile și vor avea ocazia să arate ce pot”.
Cei care s-au prezentat la votare au primit și un chestionar cu un număr de 11 întrebări la care trebuia să răspundă. Printre acestea: „Cunoașteți numele președintelui PSD din localitatea (județul) dumneavoastră?”, ”În ce măsură reprezentanții locali ai PSD reprezintă interesele cetățenilor din localitatea dumneavoastă?”.
„Odată cu exprimarea opțiunii de vot în ceea ce privește alegerea președintelui partidului în următorul mandat, facem și o repetiție raportată la alegerile ce vor avea loc anul viitor. Putem vedea astfel care este rata de participare la alegeri, cât și care este capacitatea fiecărei organizații locale de a susține un proces electoral. Totodată, s-a considerat că acest exercițiu democratic este un bun prilej și pentru a afla opinia membrilor noștri, a simpatizanților, dar și a simplilor cetățeni, cu privire la prezent și, în special, la direcția în care trebuie să trebuie să se îndrepte PSD”, a adăugat președintele Buzatu.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Partidullllllllllllllll, …Dragneaaaaaaaaaaa…Romaniaaaaaaaaaaaa!!!!!
    Comunistii nu renunta usor la ciolan doar DNA ne va scapa de ei.

%d blogeri au apreciat: