Google+
Home » Invatamant » Sprijin pentru cei mai buni matematicieni ai Bârladului

Sprijin pentru cei mai buni matematicieni ai Bârladului

de Răzvan CĂLIN

Fundația ”Vasile Dumitrache” a organizat o conferință de presă în care a anunțat că va continua proiectul ce vizează sprijinirea elevilor pasionați de matematică.

Sâmbătă, 10 octombrie, Fundația ”Vasile Dumitrache” a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va susține o nouă serie de elevi pasionați de matematică care doresc să aprofundeze această disciplină în cadrul unor cursuri gratuite asigurate de organizație. Este vorba despre un concurs ce se va desfășura pe 17 octombrie la Școala gimnazială ”George Tutoveanu” și în urma căruia vor fi selectați elevi pentru Centrul de Performanță în Matematică ”Vasile Dumitrache”. Centrul se adresează exclusiv elevilor din ciclul gimnazial, iar cursurile gratuite de matematică sunt susținute de cei mai reputați profesori de profil din Bârlad.
La conferință au participat profesorul prorector al Universității ”Al. I. Cuza” Iași, Henri Luchian, profesorul de matematică Marcel Rotaru de la Școala ”George Tutoveanu”, Mioara Iacob, femeie de afaceri și principalul sponsor al fundației, profesorul de matematică Gabriela Ghidoveanu, de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” și Ioan Iacob, co-fondator al unei companii de software.
”Actul de educație începe atunci când un tânăr care își dorește să învețe intră în comunicare cu cineva capabil și doritor să învețe pe alții”, a spus Henri Luchian. La rândul său, Mioara Iacob a completat: „Un prim pas în construirea de elite este să faci să se întâlnească elevii care își doresc să învețe cu modele din rândul profesorilor.”
Fundația Vasile Dumitrache a fost înființată în anul 2008 de către un grup de elevi din promoția 1974 a clasei speciale de matematică a profesorului Vasile Dumitrache, pentru a cinsti memoria celui care a fost dascăl, director de școală și, poate mai presus de toate, mentor pentru mulți dintre elevii săi. În prezent, activitatea principală a fundației este reprezentată de susținerea Centrului de Performanță în Matematică Vasile Dumitrache, în cadrul căruia sunt organizate cursuri gratuite care susțin performața în matematică a elevilor din cursul gimnazial.

de Răzvan CĂLIN Fundația ”Vasile Dumitrache” a organizat o conferință de presă în care a anunțat că va continua proiectul ce vizează sprijinirea elevilor pasionați de matematică. Sâmbătă, 10 octombrie, Fundația ”Vasile Dumitrache” a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va susține o nouă serie de elevi pasionați de matematică care doresc să aprofundeze această disciplină în cadrul unor cursuri gratuite asigurate de organizație. Este vorba despre un concurs ce se va desfășura pe 17 octombrie la Școala gimnazială ”George Tutoveanu” și în urma căruia vor fi selectați elevi pentru Centrul de Performanță în Matematică ”Vasile Dumitrache”. Centrul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: