Google+
Home » Sanatate » Vasluiul, taiat de pe lista – Bolnavii de hepatita C din judet nu vor beneficia de tratamentul revolutionar fara Interferon

Vasluiul, taiat de pe lista – Bolnavii de hepatita C din judet nu vor beneficia de tratamentul revolutionar fara Interferon

de Roxana NĂSTASĂ

Chiar dacă a trecut o lună de zile de când a fost aprobat de către Ministerul Sănătății noul tratament cu interferon free pentru pacientii bolnavi de hepatita C, vasluienii infectati cu acest virus nu pot beneficia.

Motivul pentru care vasluienii nu pot începe noua terapie este că dosarele pe care trebuie să le întocmească nu pot fi primite la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Potrivit reprezentanților instituției, în opt orașe pot fi depuse dosare, Vasluiul nefiind pe lista celor opt. Așadar, pacienții își vor alege medici curanți care le vor întocmi și dosare din Iași, București, Cluj, Constanța, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș sau Timișoara. Cei care au depus deja dosar la CJAS Vaslui, au fost contactați să le ia înapoi și să urmeze porcedura menționată.

“A fost semnat la începutul lunii contractul cost- volum-rezultat, pentru punerea pe piață a medicamentelor. Prescrierea și eliberarea lor se va face pe bază de dosar. Dosarele se vor depune în opt orașe din țară, Vasluiul nefiind nominalizat să primească dosare pentru tratamentul fără interferon în hepatita cronică virală C și ciroza hepatică. Astfel, bolnavii vasluieni își vor alege medici curanți din orașele nominalizate și vor depune acolo dosarele. La CJAS Vaslui au fost depuse deja 22 de astfel de dosare, neștiindu-se procedura. Pacienții care au depus au fost însă contactați telefonic să-și ridice dosarele și să urmeze procedura menționată”, ne-a declarat Maria Vlasici, președinte interimar al CJAS Vaslui.

Vindecarea în ceea ce privește noua terapie ce va intra prin Programul Național pentru Tratamentul Hepatitelor Cronice este de peste 95 la sută chiar și în stadii avansate ale bolii. Acest tratament va fi absolut gratuit pentru pacienți.

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: