Home / Invatamant / Ziua Educației Nonformale, marcată prin Teatru Forum

Ziua Educației Nonformale, marcată prin Teatru Forum

de Roxana NĂSTASĂ

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a marcat, vineri, Ziua Educației Nonformale. Un grup de tineri, voluntari ai bibliotecii, a promovat acest concept prin Teatru Forum, o formă de educație non-formală care oferă posibilitatea participării la interacțiune și dezbatere. Participanții au dezbătut dileme presante din viața de zi cu zi și au testat soluții la anumite probleme inspirate din realitate. Piesa prezentată a abordat tema „Adolescenți versus părinți”, actorii și cei din public care au dorit să se pună în pielea unui actor pentru câteva minute ținând publicul atent pe tot parcursul reprezentanției.

Atât profesorii prezenți, cât și elevii s-au regăsit în piesa jucată, care a pus în evidență problema alegerii facultății și drumului în viață, punând în evidență conflictul dintre generații, dintre părinți și copii. O bunică permisivă și drăgălașă cu nepotul ei, o mamă autoritară și impunătoare, un copil delăsător, fără prea multe planuri de viitor și un contraexemplu, un elev la Medicină foarte studios au stârnit râsetele celor prezenți și i-au făcut să se regăsească printre personaje.

La final, conflictul s-a soluționat, iar cei prezenți s-au bucurat de modul frumos și benefic de petrecere a unei după-amiezi.“Mă bucur că s-a soluționat conflictul și mă bucur că ați fost prezenți aici de Ziua Educației Nonformale. Felicitări tuturor copiilor pentru preocupări și pentru tema aleasă”, a declarat Luminița Șerban, șef serviciu la Biblioteca Județeană Vaslui.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Șahul, sportul practicat în sezonul rece la Școala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Amânarea repetată a inaugurării sălii ...

Patronul spiritual al Școlii „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad a fost omagiat de elevi și profesori

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” ...

Gimnaziul ”M.C. Epureanu” Bârlad va da startul ”Săptămânii europene a sportului școlar” în județul nostru

Sute de elevi, profesori și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: